Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Twello - Automobilist onttrekt zich aan verkeerscontrole  |

De politie heeft donderdag 3 maart op de Rijksstraatweg een algemene verkeerscontrole gehouden in Twello. Opvallend was het aantal automobilisten dat geen rijbewijs of ander identiteitsbewijs kon tonen. Eén automobilist probeerde zich om die reden te onttrekken aan de controle en ging er met hoge snelheid vandoor.


De politieteams van Voorst en Brummen hebben donderdag op diverse locaties in hun gemeenten verkeerscontroles gehouden, met het doel de verkeersveiligheid te bevorderen.


In Twello werd er gecontroleerd op de Rijksstraatweg ter hoogte van een horecagelegenheid bij de rotonde Twello/Terwolde. Eén automobilist ging er bij het zien van de controle met hoge snelheid vandoor. Motoragenten hebben de 53-jarige bestuurder uit Twello alsnog op de Binnenweg kunnen staande houden. De man bleek geen rijbewijs, kentekenbewijs en identiteitsbewijs bij zich te hebben. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek uit onderzoek dat zijn auto onjuiste kentekenplaten voerde. Met een boete is de man weer heengezonden.


In totaal kregen 28 bestuurders een boete bij de verkeerscontrole op de Rijskstraatweg. Reden hiervoor waren, naast het niet kunnen tonen van een rijbewijs en identiteitsbewijs, onder andere het niet dragen van de autogordel, het rijden zonder verzekering en het niet handsfree bellen.


2011028753 en 2011028873

|     |Teuge - Aangehouden voor bedreiging                       |

De politie heeft donderdag 3 maart een 19-jarige jongen uit Voorst aangehouden op verdenking van bedreiging van een 12-jarige jongen uit Twello. Dit zou die middag gebeurd zijn op de Rijksstraatweg in Teuge.


De politie kreeg rond 14.00 uur de melding van het incident. De 12-jarige jongen was samen met vrienden op zijn fiets op weg naar huis toen hij bij een bankje op het fietspad, net na Teuge, werd benaderd door de 19-jarige jongen. Deze eiste de telefoon van de 12-jarige en bedreigde hem daarbij met een mes. De jongen weigerde zijn telefoon af te geven waarop de onbekende jongen richting het station van Twello verdween. Agenten troffen de dader niet
veel later op het station aan. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.


2011028938

|     |Eerbeek - Geld en sieraden weg bij woninginbraak          |

Bij een woning aan het Molenaarserf in Eerbeek is donderdagavond 3 maart ingebroken. Hierbij zijn onder meer sieraden en geld gestolen.


De inbraak werd 's avonds laat ontdekt en gemeld. Er was een raam geforceerd om binnen te komen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


2011029148

|     |Lochem - Snelheidscontrole na klachten                    |

De politie hield donderdagochtend 3 maart een snelheidscontrole op de Ampsenseweg in Lochem. Buurtbewoners klaagden over de hoge snelheid van de automobilisten.


De Ampsenseweg ligt in een 60-kilometer zone, volgens buurtbewoners rijden veel weggebruikers harder dan daar is toegestaan. Tijdens de controles reden 66 van de ruim 500 passanten te hard. De hoogst gemeten snelheid betrof 89 km/u. De politie blijft de snelheden daar in de gaten houden door regelmatig te controleren.
De overtreders krijgen hun boete thuisgestuurd.


2011028923 en 2011028980


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --