Gemeente Alkmaar


Alkmaarse Natuurwerkdag op drie locaties

Alkmaar, 24 februari 2011

Zaterdag 5 maart wordt er weer een Natuurwerkdag georganiseerd. De dag staat in het teken van het knotten van wilgen. Vrijwilligers kunnen zich op de Natuurwerkdag actief inzetten voor het groenonderhoud in de Rekerhout, langs het Ringslootpad (park De Groene Voet) en in de Vroonermeer.

De gemeente Alkmaar organiseert ongeveer twee á drie keer per jaar een Natuurwerkdag. Een groep (vaste) vrijwilligers gaat op deze dag aan de slag met het knotten van wilgen op verschillende locaties in Alkmaar.

Ook wilgen knotten?
De bestaande vrijwilligers kunnen altijd een extra paar handen gebruiken. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij wijkbeheerder Frits Oudshoorn, (072) 548 87 90 of via e-mail foudshoorn@alkmaar.nl. Vrijwilligers kunnen zich natuurlijk ook terplekke aanmelden. In de parken Rekerhout en Groene Voet starten de activiteiten om 9.30 uur en duren, inclusief lunch, tot ongeveer 15.00 uur. In de Vroonermeer starten de werkzaamheden om 13.00 uur en duren tot ongeveer 16.00 uur. Hierna is er gelegenheid om iets te drinken.

Waar kan ik me melden?
Voor de Rekerhout verzamelen de vrijwilligers zich bij Kinderboerderij Janneke's Hoeve (Krielenzand 5), voor het Ringslootpad in basisschool 't Baeken (Faktorij 123). Verzamelplek voor de Vroonermeer is MFA Vroonermeer (P.C. Boutensstraat 4).

Meedoen in het groen?
Mensen die hun steentje willen bijdragen aan het groen in onze stad, kunnen dat op verschillende manieren doen. Naast de Natuurwerkdag zijn er verschillende mogelijkheden voor vrijwilligers. Bijvoorbeeld door mee te doen met de Vrijwillige Beheergroep Kruidentuin, die maandelijks de kruidentuin in de Rekerhout onderhoudt.
Ook boomspiegeladoptie is een mogelijkheid. Bomen staan vaak in een uitsparing tussen stenen. Deze uitsparing wordt een boomspiegel genoemd. Tevens is er de mogelijkheid om geveltuintjes te onderhouden.

Vragen?
Voor informatie over of aanmelden voor `Meedoen in het groen' kunnen geïnteresseerden contact opnemen met wijkbeheerder Frits Oudshoorn, (072) 548 87 90 of via e-mail: foudshoorn@alkmaar.nl.