Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Nieuw: Horeca Interventie Team in Hilversum

Hilversum, 02-03-2011 o Per 5 maart 2011 start de politie Gooi en Vechtstreek met een nieuw Horeca Interventie Team (HIT) in Hilversum. Dit team is tot stand gekomen na afspraken die gemaakt zijn in het horecaconvenant van 2011, dat onder regie van de gemeente Hilversum met diverse partners is afgesloten. Daarin werd de wens uitgesproken dat alle betrokken ketenpartners hun inzet richting de horeca naar een verhoogd plan tillen om een veilig en gezond uitgaan in Hilversum te bevorderen. Het HIT is een concrete actie die voortkomt uit dit convenant.

De focus van het HIT ligt op het voorkomen en bestrijden van geweld, overlast, vernielingen en het nuttigen van alcohol op locaties waar dit verboden is. Door naast het reguliere toezicht van de politie proactief op te treden wordt getracht incidenten te voorkomen en waar nodig streng op te treden. In samenwerking met de horecaondernemers en het uitgaanspubliek wordt er vroegtijdig gesignaleerd om escalaties te voorkomen.

Om snel en alert te kunnen reageren, maakt het HIT gebruik van bikers (agenten op mountainbike). Hierdoor wordt ook het werkgebied vergroot ten opzichte van agenten te voet. Het HIT is op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond actief in de omgeving centrumring. Daarbij worden ook routes meegenomen waar uitgaanspubliek langskomt na het uitgaan, bijvoorbeeld richting Loosdrecht.