Voedingcentrum

Datum: 02 maart 2011

Nachtrestaurant

Op 5 maart opent het Nachtrestaurant in Amsterdam eenmalig zijn deuren om aandacht te vragen voor het probleem van voedselverspilling.

`Bruikbaar voedsel is waardevol en hoort niet thuis in de afvalbak', zeggen de initiatiefnemers van het Nachtrestaurant. Zij zien het Nachtrestaurant als een manier om de bewustwording over verspilling te vergroten onder koks in de horeca. Maar ook consumenten kunnen zelf veel doen om verspilling van eten tegen te gaan. Tijdens het Nachtrestaurant laten topkoks zien hoe je in een handomdraai een heerlijke combinatie kunt maken van overgebleven ingrediënten in je koelkast. Tussen de borrelhapjes, lezingen en denksessies door kun je ideeën uitwisselen hoe we creatiever en duurzamer met voedsel kunnen omgaan.

Het Voedingscentrum draagt het initiatief van het Nachtrestaurant een warm hart toe en heeft voor de bezoekers van het Nachtrestaurant een aantal Bewaarwijzers ter beschikking gesteld. Hierop staan handige tips over slim kopen, bewaren en koken van je eten.