Gemeente Doetinchem

Sleuteloverdracht college aan carnavalsverenigingen

Persbericht, 3 maart 2011

Ook dit jaar wordt op carnavalszaterdag 5 maart in de Gruitpoort weer een sleuteloverdracht georganiseerd. Deze sleuteloverdracht is het symbolische begin van het carnaval in de gemeente Doetinchem. Tijdens een feestelijk programma overhandigt de burgemeester de stadssleutel, en daarmee de macht, voor vier dagen aan de carnavalsverenigingen.

Doetinchem telt 6 carnavalsverenigingen en daarbij nog eens 4 jeugdgroepen. Deze zijn allemaal aanwezig met een groot aantal leden. De verwachting is dat er zo'n 150 mensen bij de sleuteloverdracht aanwezig zullen zijn.

Globaal programma
09.15 uur alle carnavalsverenigingen verzamelen bij de spiegeltent op het Simonsplein
09.30 uur gezamenlijk vertrek naar de Gruitpoort 09.41 uur Vlaggenceremonie naast de Gruitpoort
09.55 uur start programma theaterzaal
11.05 uur vertrek naar foyer voor koffie/thee en krentewegge 11.30 uur afsluiting programma

De sleuteloverdracht is het hoofdonderdeel in het programma. Daarnaast er gelegenheid voor de carnavalsverenigingen om hun woordje te doen. Het officiële programma wordt afgewisseld met muziek van de prinsen- en hofkapel van C.V. de Umdraeyers. Ceremoniemeester Frans van Gorkum heeft de regie van het programma in handen.

De pers is van harte uitgenodigd bij deze feestelijke sleuteloverdracht op zaterdag 5 maart aanstaande aanwezig te zijn.