FloraHolland


Nieuwe indeling Euro Fleur Eelde

EELDE (4 maart 2011) - Binnenkort verandert de indeling binnen Euro Fleur Eelde. FlorapuntNL gaat in het weekend van 5 en 6 maart verhuizen naar Hal N en betrekken daar een box van 1.500 m2. De vrachtwagens van FloraPunt NL staan dan bij hun eigen docks. Hiermee verdwijnt FlorapuntNL uit Euro Fleur Eelde en komt parkeerhal K1 ook weer volledig ter beschikking van de klanten van de cash en carry.

De vrijgekomen ruimte wordt binnenkort ingevuld door Juvero. Dit bedrijf is al gevestigd op de vestiging als commissionair en groothandel. "Een verhuizing naar Euro Fleur Eelde is al een lang gekoesterde wens en biedt ons bedrijf de kans om verder te groeien", aldus eigenaar Berend Schuiling. Buiten zijn vaste assortiment bloemen en planten kunnen klanten dan ook voor het bladgroen bij Juvero terecht.

Per 4 april gaan Koeleman en Omnifloor samenwerken. Ze hebben besloten hun krachten te bundelen en op de locatie van Omnifloor in Euro Fleur Eelde te starten met een nieuwe groothandel onder de naam: OKé bloemen, planten & inspiratie. De voormalige locatie van Koeleman bij de inrit naar het industrieterrein wordt gebruikt voor het samenstellen en verkopen van grotere terrasbakken.

Intervema
Na de wijziging van het bestemmingsplan ter plaatse van de veiling eind 2010, hebben zowel Intervema als FloraHolland inmiddels de bouwvergunningen ontvangen voor de geplande nieuwbouw. Intervema is voornemens een volledig afhaalcentrum voor zowel kopers als kwekers in te richten op een oppervlakte van zo's 4.000 m2. Deze locatie bevindt zich tussen hal N en Groen Groep Eelde, de bestaande Cash & Carry voor boomkwekerijproducten. FloraHolland zal vervolgens met de bouw van K3 (verlenging van de huidige tussenstraat) het gebouw van Intervema en het hoofdcomplex met elkaar verbinden. "Wij zijn blij met de mogelijkheid om ons te kunnen vestigen op de marktplaats in Eelde, zodat het one-stop-shopping concept voor zowel leveranciers als klanten tot voordelen leidt", aldus Guus van Berckel, directeur van Intervema.

Nieuwe Impulsen
Op woensdag 2 maart kwamen de ondernemers van de Euro Fleur Eelde samen met enkele medewerkers van de veiling bijeen om te praten over de toekomst voor het Cash & Carry centrum. Punten van aandacht zijn verbetering van de uitstraling, versterking van de samenwerking en het oppakken van gezamenlijke promotie-activiteiten. "De bereidheid om het centrum gezamenlijk verder uit te bouwen en verder op de kaart te zetten in Noord Nederland is enorm. Er zit potentie is de Cash & Carry en het versterkt de marktplaats Eelde in zijn totaliteit", aldus Ingeborg Maasdijk, manager Veilbedrijf. De komende weken en maanden worden de uitgezette acties vervolgens uitgevoerd en zullen veranderingen zichtbaar worden.

Euro Fleur Eelde
Euro Fleur Eelde is het Cash & Carry centrum voor bloemisterijproducten van FloraHolland Eelde. Binnen het centrum zijn verschillende groothandelaren actief die elk een ruim assortiment aanbieden van verse bloemen, planten, decoratiemateriaal en bloemisterijbenodigdheden.

De ondernemers in Euro Fleur Eelde zijn: Alflora, Basics, Bloemenmozaïek, Happy Flower, Smalbil, Juvero en OKé bloemen, planten & inspiratie.