Ingezonden persbericht


Rotterdamse Museumnacht is jarig

Zaterdag 5 maart 2010, 20.00 - 02.00 uur
46 musea, galeries en overige instellingen verspreid over Rotterdam

Kom feestvieren: de Rotterdamse Museumnacht beleeft op 5 maart aanstaande de tiende verjaardag van de meest inspirerende nacht van het jaar. Kunst, cultuur, performances, muziek en meer. Laat je overdonderen door een feestelijk en verrassend aanbod buiten op straat én binnen bij de 46 musea en galeries die tot diep in de nacht geopend zijn.

In het Museumpark bij de Kunsthal en het Natuurhistorisch Museum blaast Ernest van de Kwast om 19.45 uur de kaarsjes uit van de verjaardagstaart. Edwin van der Heide en de artiesten van Vagalume Light Procession zetten vervolgens de Museumnacht in vuur en vlam. Start hier je route langs alle traktaties van de diverse musea en galeries. Tot ver buiten het culturele centrum onderscheiden de programma's zich ieder op hun eigen manier. Ontdek de schoonheid in de wetenschap in Museum Boijmans en luister naar Herman Brusselmans in de Bibliotheek. Bouw je eigen muziekinstrument in het Museum Rotterdam en voorspel je toekomst in Villa Zebra. Van elektrische vonken in V2 tot knuffelhormonen in het Natuurhistorisch Museum. Van beeldenspeurtochten door nachtelijk Rotterdam tot smokkelwaar in de Museumnachtbussen. Waar je ook komt, de verrassing komt uit alle hoeken.

Zorg dat je niets mist en check het complete programma nu op www.rotterdamsemuseumnacht.nl Hier vind je ook alle praktische informatie over kaartverkoop, (gratis) vervoer, wandel- en slaaparrangementen en de publieksprijs.

Kaartverkoop
Een button met een knipperend lichtje is het kenmerkende toegangsbewijs van de Rotterdamse Museumnacht. Met dit entreebewijs ben je bij alle deelnemende instellingen welkom én maak je gebruik van de Museumnachtbus en Museumnachtboot voor vervoer naar alle locaties. Koop je de button in de voorverkoop dan betaal je ¤ 13,50; op de avond zelf ¤ 17,50. Er zijn kortingen voor CJP-pashouders en Rotterdampashouders. Kinderen t/m 12 jaar kunnen dit jaar weer een speciale kinderbutton kopen ( ¤ 7,50). Let op: De Rotterdamse Museumnacht was afgelopen jaren uitverkocht. Woensdag 9 februari start de voorverkoop. Ga dus snel naar een van de voorverkoopadressen. Voor een optimale Museumnacht boek je een arrangement met overnachting en/of een speciale rondleiding met gids.

----------
Noot voor de redactie,