Ingezonden persbericht


Tiende editie Rotterdamse Museumnacht groot feest

Zaterdag 5 maart 2011, 20.00 - 02.00 uur
46 musea, galeries en overige instellingen verspreid over Rotterdam

Haal die dansschoenen en feesthoed uit het stof; de leukste nacht van de Maasstad komt eraan! De Rotterdamse Museumnacht is jarig op 5 maart en dat wordt gevierd. Schrijver, Rotterdammer en fantast Ernest van der Kwast geeft om 19.45 uur in het Museumpark het startsein, waarna de performance van Edwin van der Heide het park een andere dimensie geeft. Niet minder dan 46 verschillende galeries, musea en andere instellingen trakteren het publiek op spannende tentoonstellingen, feestelijke optredens en een overvloed aan culturele verrassingen geïnspireerd op het thema 10 x 010. Feestelijker en Rotterdamser zul je het nergens treffen!

Van de bekende musea en galeries in het Museumpark en op de Witte de Withstraat tot in de verste uithoeken van de stad doet het verassende Museumnachtprogramma je versteld staan. In grote en kleine musea, in bekende en onbekende galeries en zelfs midden op straat worden de zintuigen geprikkeld. Weleens gedacht aan kunst op je mobiel? Aan bedorven kunstwerken of aan aroma dj's? Ooit geweten hoe het is om marinier te zijn of zelf de hoofdrol te spelen in een kunstwerk? Ontdek de geheimen in heden, verleden en toekomst met de meest zinderende verrassingen en oogstrelende kunstwerken. Om niets te hoeven missen check je het complete programma op www.rotterdamsemuseumnacht.nl Hier vind je ook alle praktische informatie over kaartverkoop, (gratis) vervoer, wandel- en slaaparrangementen en de publieksprijs. Of download de Rotterdam Culture Layar zodat je direct weet waar de spannendste performances en de leukste activiteiten te vinden zijn.

Kaartverkoop
Een button met een knipperend lichtje is het kenmerkende toegangsbewijs van de Rotterdamse Museumnacht. Met dit entreebewijs ben je bij alle deelnemende instellingen welkom én maak je gratis gebruik van de Museumnachtbus en Museumnachtboot. De Rotterdamse Museumnacht was afgelopen jaren uitverkocht. Ga dus snel naar een van de voorverkoopadressen. De button kost in de voorverkoop 13,50 euro en op de avond zelf 17,50 euro. Er zijn kortingen voor CJP-pashouders en Rotterdampashouders. Kinderen t/m 12 jaar kopen een speciale kinderbutton voor 7,50 euro. Voor een optimale Museumnacht boek je een arrangement met overnachting en/of een speciale rondleiding met gids.

----------

----------

----------
Noot voor de redactie,