Ingezonden persbericht


Nr. 047

Hilversum, woensdag 2 maart 2011

VOORUITBLIK OP OMSTREDEN STAATSBEZOEK OMAN
Blauw Bloed, zaterdag 5 maart om 19.25 uur op Nederland 2

In de komende uitzending van Blauw Bloed uitgebreid aandacht voor de perikelen rondom het aanstaande staatsbezoek aan Oman. Koningin Beatrix besluit, ondanks de onrust in het land, om zondag toch te beginnen aan haar geplande staatsbezoek aan de Golfstaat. Vervolgens reist zij, samen met prins Willem-Alexander en prinses Máxima, door voor een tweede staatsbezoek aan Qatar.

Voordat prinses Máxima met haar man en schoonmoeder afreist naar Qatar, is zij ook in eigen land druk aan het werk. Donderdag is de prinses aanwezig bij de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland. Deze onderwijsprijs ('Prijs Beste Praktijkopleider' en 'Prijs Beste Leerbedrijf') krijgt daarmee een koninklijke glans.

Prinses Máxima is vrijdag alweer op de openingsdag van het WOMAN Inc. Festival 2011 in Amsterdam. De vraag staat centraal hoe vrouwen hun talenten zo goed mogelijk kunnen gebruiken om de top te bereiken. Als iemand daar verstand van heeft, is dat uiteraard prinses Máxima.

Normaal gesproken speelt de moeder van prins William, Diana, een belangrijke rol in de aanloop naar het huwelijk van haar zoon. Stiefmoeder Camilla neemt deze rol nu juist op zich. Haar relatie met William en Kate lijkt beter dan ooit.

Verder vervolgt historica Reinildis van Ditzhuyzen in Blauw Bloed haar Oranjeroute door Zeeland. Ditmaal doet zij de Zeeuwse hoofdstad Middelburg aan. Daar brengt ze onder andere een bezoekje aan de bloemist die op Koninginnedag 2010 alle bloemen voor het bordes van het stadhuis verzorgde.

Ook heeft vrijwel elke prinses heeft er wel één of meerdere in de kast hangen. De trenchcoat. Hij bestaat al sinds 1850 toen het bekende merk Burberry het introduceerde. Door de jaren heen is de jas altijd trendy gebleven. Ook de royals zijn er duidelijk dol op.

Tot slot aandacht voor de heel wat styling adviseur die de vrouwelijke royals hebben. De beste couturiers en visagisten, ze worden allemaal ingevlogen om de prinsessen te laten stralen op de rode loper. Maar welk kapsel is nu echt koninklijk te noemen, terwijl het ook nog leuk en trendy is?

Dit en nog veel meer koninklijk nieuws in Blauw Bloed, rond 19.25 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel.
---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht