Politie Drenthe

Zaterdag 5 maart 2011

Provincie Drenthe, 05-03-2011

Dodelijk ongeval op de N371

Meppel Een 34-jarige man uit Meppel is vrijdagochtend om het leven gekomen bij een ongeval op de N371, de weg van Havelte naar Meppel. Een vrachtwagen reed over de N371 in de richting van Havelte. Uit de tegenovergestelde richting kwam een personenauto aangereden. Deze personenauto reed door onbekende oorzaak over de middenstreep. De vrachtwagen en de personenauto raakten elkaar en daardoor schoot de vrachtauto de andere weghelft op. De vrachtwagen botste vervolgens frontaal op de 34-jarige automobilist, die uit de richting van Havelte kwam. De Meppeler overleed ter plaatse. De bestuurder van de andere personenauto werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd en werd ter plekke opgevangen. De N371 was ter hoogte van de Pijlebrug tot 14.00 uur afgesloten voor onderzoek.

Jongen aangehouden voor mishandeling

COEVORDEN De politie heeft vrijdagavond op de Wilhelminasingel een 15-jarige jongen uit Coevorden aangehouden voor mishandeling. De jongen wordt ervan verdacht dat hij een 17-jarige jongen uit Emmen heeft geslagen op het station in Coevorden. De politie kon de verdachte op basis van een signalement bij een café aanhouden. De jongen werd vervolgens overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is de jongen heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Rijden onder invloed van alcohol

COEVORDEN De politie heeft vrijdagavond op de Daler Allee een 62-jarige automobilist uit Coevorden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De politie had een melding gekregen dat er een eenzijdig verkeersongeval had plaatsgevonden. Ter plekke werd een personenauto in een sloot nabij het spoor aangetroffen. De 62-jarige bestuurder was uit de auto en was niet gewond. De man moest een blaastest ondergaan en bleek teveel alcohol te hebben gedronken. De man werd aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Via de ademanalyse scoorde de man 450 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd. De auto moest worden afgesleept.

Politie controleert het verkeer

ASSEN De politie heeft vrijdagavond het verkeer op verschillende plekken in en rond Assen gecontroleerd. De politie schreef zeven bekeuringen uit aan fietser omdat de feestverlichting niet op orde was. Een automobilist werd bekeurd vanwege een te hoge snelheid op de A28. Twee bekeuringen werden uitgeschreven voor het parkeren op een invalidenparkeerplaats zonder een geldige kaart.

Mannen aangehouden na ruzie

MEPPEL De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21-jarige man uit Meppel en een 19-jarige man uit Meppel aangehouden. Het tweetal had ruzie gehad in een uitgaansgelegenheid in Meppel en daar zou de 21-jarige man uit Meppel zijn mishandeld door de 19-jarige man uit Meppel. Vervolgens had de 21-jarige man de ramen van de woning waar de 19-jarige man woonachtig is ingegooid. Toen de 19-jarige man verhaal kwam halen, werd hij door de 21-jarige man bedreigd en beschoten met een vuurwerkpistool. Niemand raakte gewond. De politie heeft beide mannen aangehouden en ingesloten. Het vuurwerkpistool werd in beslag genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Duo aangehouden voor fietsendiefstal

GIETEN De politie heeft vrijdagmiddag een duo (22 en 14 jaar oud) uit Veendam aangehouden voor fietsendiefstal. De politie had een melding gekregen dat op de Lemzied een of twee fietsen werden ingeladen in een aanhangwagen achter een personenauto. Na onderzoek wist de politie het tweetal in Veendam aangehouden. Het tweetal werd overgebracht naar het politiebureau en werden ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bronzen beeld gestolen uit tuin

HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagmiddag aangifte opgenomen van diefstal van een bronzen beeld uit de tuin achter een woning aan de Eikenlaan. Het beeld van een vrouw met een lange jas is ongeveer een meter hoog en stond op een sokkel. Het beeld is van de sokkel gezaagd. Onbekenden hebben het beeld vermoedelijk weggenomen tussen woensdag 2 maart 10.00 uur en vrijdag 3 maart 15.00 uur. Hebt u informatie neem dan contact op met de politie in Hoogeveen. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).