Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Hilton The Hague opent officieel haar deuren
Cabaretier Paul van Vliet verzorgt openingsceremonie

Den Haag, zaterdag 5 maart 2011 - Gisteravond opende Hilton The Hague officieel haar deuren. Tijdens de feestelijke avond verzorgden zangeres Do en DJ Jazzy D een optreden voor de gasten. Cabaretier Paul van Vliet verrichtte de openingsceremonie. De geboren en getogen Hagenaar was vereerd het officiële openingsmoment te mogen uitvoeren. "Het Hilton The Hague met haar internationale allure is een verrijking voor de stad", aldus van Vliet. Gedurende de avond vond een veiling plaats van bijzondere items, zoals een gesigneerd shirt van het Nederlandse voetbalelftal. De opbrengst komt ten goede aan het Haagse theater PePijn, waarvan Paul van Vliet bestuurslid en oprichter is, en heeft als doel jonge, getalenteerde cabaretiers te ondersteunen. De officiële Grand Opening verzorgd door
Paul van Vliet
Optreden zangeres Do

Experience the World of Hospitality
Het internationale en gastvrije thema van de avond; 'Experience the World of Hospitality' kwam onder andere terug in de samenstelling van de 500 nationale en internationale genodigden, waaronder ambassadeurs die in Den Haag resideren, en muzikale optredens van wereldniveau. Maar ook op diverse werelddelen geïnspireerde culinaire hoogstandjes, bereid door chef kok Edwin van den Heijkant van Hilton The Hague.

"Het is mij een genoegen om te zien hoe Hilton The Hague met open armen door de stad is ontvangen. Met heel veel plezier willen wij deze speciale avond gebruiken om officieel de deuren van het hotel te openen voor zakelijke reizigers en vakantiegangers van over de hele wereld", aldus Jan van der Putten, Area General Manager Benelux, Hilton Worldwide Aankomst gasten
Jean Faivre (Vice President Western and Southern Europe Hilton Worldwide), Karin van den Berg (Hotel Manager Hilton The Hague), Jan van der Putten (Area General Manager Benelux, Hilton Worldwide)

Over Hilton The Hague
Het vijf verdiepingen tellende Hilton The Hague is gevestigd in Den Haag aan de Zeestraat 35, in het voormalige hoofdkantoor van de PTT, dat hiervoor volledig is gestript en opnieuw is opgebouwd en ingericht. De in totaal 195 kamers, hebben een minimale afmeting van 31m en zijn hiermee de grootste hotelkamers van de stad. Uniek is de executive lounge op de vijfde verdieping waar de gasten beschikken over een privélounge en royaal terras met uitzicht over historisch Den Haag. Hilton The Hague heeft acht vergader- en evenementenzalen, waaronder de Mesdag balzaal, geschikt voor 12 tot 400 gasten waarin elementen van het naastgelegen museum Panorama Mesdag zijn verwerkt. Grand Café Pearl, is geïnspireerd op het beroemde schilderij 'het meisje met de parel' van Johannes Vermeer dat zich bevindt in het nabij gelegen Mauritshuis. Gasten en bezoekers kunnen er terecht voor ontbijt, lunch en diner.

Hilton Hotels & Resorts
Hilton Hotels & Resorts wil zich stijlvol en met het oog op de toekomst blijven richten op het verwelkomen van gasten in meer landen dan menig ander full-service hotel. Momenteel bestaat Hilton uit meer dan 530 hotels en resorts in 76 landen. Aan het eind van 2011 hoopt Hilton in tachtig landen reizigers te mogen ontvangen. Door middel van het aanbieden van innovatieve producten en service maakt Hilton het beste mogelijk voor haar gasten of zij nu reizen voor werk of vakantie. Laat jouw reis nu beginnen op: www.hilton.com.

Hilton Worldwide
Hilton Worlwide is de wereldwijde leider op het gebied van gastvrijheid. Van luxueuze, geheel verzorgde hotels en resorts tot aan scherp geprijsde hotelovernachtingen. Hilton garandeert al 92 jaar kwalitatief hoge accommodatie en excellente service aan haar gasten zowel op zakenreis of tijdens hun vakantie. Het bedrijf richt zich vol overgave op het in stand houden van de traditie om de gasten op een zo aangenaam mogelijk verblijf te trakteren. Hilton Worldwide bestaat uit meer dan 3.600 hotels met 600.000 kamers in 81 landen. Tot Hilton Worldwide behoren de Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Hilton Hotels & Resorts, Doubletree, Embassy Suites Hotels, Hilton Garden Inn, Hampton Hotels, Homewood Suites by Hilton, Home2 Suites by Hilton en Hilton Grand Vacations. Hilton HHonors®, een beloningsprogramma van wereldklasse voor vaste gasten is ook onderdeel van het bedrijf.


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie over Hilton The Hague: www.thehague.hilton.com Voor meer informatie over Hilton Worldwide: www.hiltonworldwide.com


Noot voor redacties

Achtergrondinformatie (