Gemeente Breda

Rioolwerkzaamheden Poolseweg en omgeving
In opdracht van de Gemeente Breda start Insituform® Rioolrenovatietechnieken bv uit Zoetermeer binnenkort in uw wijk met renovatiewerkzaamheden aan de riolering. In de weken voorafgaande aan de renovatie voeren meetwagens inspecties uit. Om de rioolwerkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, wordt de straat waar op dat moment gewerkt wordt, afgesloten voor doorgaand verkeer. Bestemmend verkeer blijft wel mogelijk en woningen blijven bereikbaar. Fietsers worden verzocht af te stappen.

Wat gaat er gebeuren
De riolering wordt van binnenuit gerenoveerd, zodat er niet gegraven hoeft te worden. Voor deze renovatie wordt het riool eerst gereinigd en geïnspecteerd. Daarna wordt het riool hersteld.

De gemeente vraagt uw medewerking
Ruim voor de renovatie worden er inspecties uitgevoerd door meetwagens. Tijdens de rioolrenovatie zijn er vrachtwagens van het bedrijf in uw straat. Om het werk uit te kunnen voeren, `parkeren' deze vrachtwagens boven de rioolputten in de straat. Uiteraard zullen zij proberen de toegang tot uw woning zoveel mogelijk vrij te houden, maar het kan zijn dat u tijdelijk uw auto elders moet parkeren.

De installaties op de wagens draaien gedurende het werk. Daarbij kan enige geluidshinder ontstaan. Tussen het moment van aanvang renovatie en het openboren van de huisaansluitingen kunt u slechts beperkt gebruik maken van uw riool. De aannemer (Insituform) zal u met gekleurde kaarten de exacte start en finish kenbaar maken.

Het kan zijn dat u tijdens de werkzaamheden een lichte geur waarneemt die nog het meeste op een `lijmlucht' lijkt. Dit is niet schadelijk voor de gezondheid. De geur wordt veroorzaakt door styreen, een van de bestanddelen van de kunsthars. Bij de uitharding van de kunsthars wordt het styreen volledig in de kunsthars opgenomen. Daarna is de geur verdwenen.

Om mogelijke overlast door styreengeur zoveel mogelijk te beperken, zal de aannemer bij u aanbellen en u vragen om te controleren of alle watersloten in de afvoer met water gevuld zijn (bijvoorbeeld de wc, maar ook de afvoer van de wasmachine of de wastafel op zolder). Daarmee zal de geur van styreen zo min mogelijk in uw woning binnendringen. Mocht u iets ruiken dan is dit heel snel verholpen door deze ruimtes te ventileren.

Om de werking van uw riolering zo snel mogelijk weer te kunnen garanderen kan het zijn dat er ook
's avonds gewerkt wordt (openboren van de aansluitingen met het hoofdriool).

Informatie
Voor meer informatie over de uitvoering van het werk kunt u contact opnemen, op werkdagen tussen 09.00 en 10.00 uur, met de toezichthouder van de Gemeente Breda, de heer P.P. Vreeven, telefoon (076) 529 93 86, e-mail pp.vreeven@breda.nl.
Vragen aan de gemeente?
Formaat: 05-03-2011
Formaat: 05-03-2011
Breda plaatst opnieuw panden op gemeentelijke monumentenlijs...

Deze week is besloten om opnieuw een aantal objecten in Breda op de gemeentelijke monumentenlijst te zetten. Het gaat met name om panden in de binnens...
0 reacties
Twitter Facebook Hyves
04Mar