RET

RET Aardig Onderweg Awards uitgereikt

05 maart 2011
Tijdens de feestelijke avond in het Nieuwe Luxor Theater zijn op 4 maart de winnaars van de eerste RET Aardig Onderweg Award bekend gemaakt. De Award is een prijs voor bijzondere initiatieven uit de stadsregio Rotterdam. Vijf kandidaten namen een Award en een prijs van â¬10.000,- in ontvangst. Met dit geldbedrag worden zij geholpen hun droom waar te maken! Bij de uitreiking waren meer dan 1000 RET-klanten aanwezig. De avond werd mede mogelijk gemaakt door ING en OVG.

Uitreiking
De Awards werden uitgereikt door de jury en het Comite van Aanbeveling. Mai Elmar (Executive Director Cruise Port Rotterdam), Sander de Kramer (Sunday Foundation), Hans Waege (Rotterdams Philharmonisch Orkest) en Mirjam Verschoor (Hostel Room) reikten allen een Award aan de winnaars uit. Namens het Comité van Aanbeveling reikte Jos van der Vegt (directeur Ahoy) een Award uit.

In totaal zijn 110 kandidaten opgegeven voor de Aardig Onderweg Award. Het Comité van Aangeveling maakte een voorselectie van 15 genomineerden. De jury bepaalde uiteindelijk de vijf winnaars.

De uitreiking van de Awards was gecombineerd met een âRotterdamseâ feestavond voor RET-klanten met optredens van onder meer het Rotterdamse Scapino Ballet, Percossa, cabaratier Mike Boddé en Esther Nijhove (bekend van The Voice of Holland).

Winnaars
In de drie categorieën zijn de Awards met de bijbehorende geldprijs van 10.000 euro gewonnen door:

ï§ Latifa Aboutaleb (Maatschappij/Ondernemerschap) zet een callcenter op voor visueel beperkten. Het geld gebruikt zij om een kantoorpand op te knappen, zodat het callcenter kan starten.

ï§ Inez Martin (Maatschappij/Ondernemerschap) is bezig met een leerwerkproject voor allochtone vrouwen die geen beroepskwalificatie hebben, maar wel iets willen opbouwen. Met het geld zal zij een verhalentafel ontwikkelen als hulpmiddel om de dialoog tussen deze vrouwen en hun gasten op gang te brengen.

ï§ Annemiek de Jong (Uniek) zet zich in voor zwangere studentes en studerende ouders. Met het geld kan Annemiek haar stichting voortzetten.

ï§ Huib Lloyd (Uniek) zet zich met Stichting Jarige Job in voor 4.000 kinderen in Rotterdam. Met het geldbedrag kan de verjaardagsbox een jaar lang gevuld worden met traktaties en feestbenodigdheden.

ï§ Ricky Rijneke (Kunst & Cultuur) heeft een talent voor het maken van films met multiculturele themaâs voor een groot talent. Met het geld zal Ricky de postproductie, promotie en afwerking van haar film âDE STILLENâ financieren.

Sponsorbeleid
De Aardig Onderweg Award komt in de plaats van het tot nu toe gevoerde sponsorbeleid van de RET. Het openbaarvervoerbedrijf onderstreept met de Award haar boodschap âAardig Onderwegâ en ondersteunt hiermee mensen die zelf âaardig onderwegâ zijn of anderen in deze regio âaardig onderwegâ helpen.

Winnaars Aardig Onderweg Award
Automatisch opladen