Nederlandse Tafeltennisbond


Wereldtop aan de start bij NK Tafeltennis 2011 in Eindhoven (5/6 maart) 25-2-2011

Het Indoor Sportcentrum Eindhoven is in het weekend van 5 en 6 maart opnieuw de gastheer voor de Nederlandse Kampioenschappen tafeltennis. Vrijwel alle nationale toppers staan op deelnemerslijst van de editie 2011 waardoor een evenement van wereldniveau gegarandeerd is. Aan de start verschijnen onder andere Europees Top-12 winnares Li Jiao, Europees teamkampioenes Linda Creemers, Li Jie, Elena Timina, Europees jeugdkampioene Britt Eerland en NTTB Masterswinnaar Boris de Vries.

Masterswinnaar Boris de Vries hoopt opnieuw op een stunt bij de NK Tafeltennis 2011. (FOTO: © Henk Hommes / NTTB)

In het dames enkelspel is het deelnemersveld ijzersterk met zes speelsters uit de mondiale top tweehonderd van de wereldranglijst. De plaatsingslijst wordt aangevoerd door Li Jiao, zesvoudig regerend kampioene en de huidige mondiale nummer tien. Andere spelers uit de Europese top zijn Linda Creemers, Britt Eerland, Li Jie, Elena Timina en Yana Timina.

Beide Li's spelen in het dames dubbelspel met elkaar en zijn als eerste geplaatst. Zij zullen voor hun eerste mogelijke titel concurrentie gaan krijgen van Linda Creemers en Carla Nouwen die internationaal al twee keer een medaille bij de ITTF Pro Tour haalden. Creemers verdedigt bovendien met Daan Sliepen haar gouden medaille in het gemengd dubbelspel. Alle dubbelfinales zijn al op zaterdag in het Indoor Sportcentrum.

Bij de heren ontbreekt titelverdediger Michel de Boer vanwege een enkelblessure. De routinier ondergaat komende week een operatie in het AMC en hoopt op tijd fit te zijn voor de wereldkampioenschappen tafeltennis (8-15 mei) in eigen land. Doordat De Boer niet aanwezig is, zal in de historie van de NK Tafeltennis in ieder geval een compleet nieuwe naam als winnaar worden bijgeschreven.

Belangrijke kanshebbers voor de NK-titel zijn WK-gangers Casper ter Lüün, Daan Sliepen en Barry Wijers. Zij krijgen concurrentie van de verrassende winnaar van de NTTB Masters afgelopen december. De 19-jarige Boris de Vries troefde toen iedereen af, maar ook zijn oudere broer Martijn mag gerekend worden tot kandidaat voor het podium. In het heren dubbelspel verdedigen Wijers en Nathan van der Lee hun titel uit 2010.

Voor wie niet in de gelegenheid is om bovenop het toptafeltennis te zitten in Eindhoven zijn er mooie alternatieven via Tafeltennis.TV en live-scoring op www.nktafeltennis.nl. Op de officiële website van het evenement zijn ook de complete deelnemerslijst en het programma te vinden. Naast de NK vinden diverse side-events plaats zoals het jeugdklassentoernooi op de zaterdag en een clinic op zondag.

Kaarten zijn met forse korting tot en met vrijdag 4 maart verkrijgbaar via www.pingpongstore.nl en tijdens het weekend aan de kassa van het Indoor Sportcentrum Eindhoven.

NTTB/HH