Ingezonden persbericht


Amsterdam, 22 februari 2011

Nieuwe DVD
'The American'
5 maart gratis bij

In navolging op de succesvolle actie van Algemeen Dagblad met het gratis album van Trijntje Oosterhuis organiseert de Persgroep wederom een unieke en spraakmakende actie. Op zaterdag 5 maart a.s. geeft de Volkskrant de DVD 'The American', het nieuwe meesterwerk van Anton Corbijn, gratis weg bij de krant. Deze bijzondere actie wordt georganiseerd om de lancering van het nieuwe katern 'V' te vieren. 'V' staat voor meer cultuur, media en modern leven en is vanaf 5 maart iedere dag in het hart van de krant te vinden. Anticiperend op de verwachte interesse voor de gratis DVD actie wordt de zaterdagoplage van de Volkskrant eenmalig verhoogd tot 500.000 exemplaren.

Philippe Remarque, hoofdredacteur van de Volkskrant, is trots op het nieuwe katern 'V' en de actie: "Voortaan hebben we zes dagen in het hart van de krant een katern, dat je er uit haalt als het snoepje van de dag. De 'V' is een enthousiaste en bevlogen mix van cultuur, media en modern leven. Excellent geschreven en vervat in een mooie nieuwe vorm. Om de introductie van de 'V' te vieren, geeft de Volkskrant aan iedere lezer van de krant zaterdag 5 maart een gratis DVD weg van 'The American', de film van Anton Corbijn met onder andere George Clooney. Als cadeau aan onze trouwe lezersschare en om nieuwe lezers met de vernieuwde Volkskrant te laten kennismaken."

The American
Het spannende meesterwerk van de Nederlandse fotograaf en regisseur Anton Corbijn, met in de hoofdrollen George Clooney en Thekla Reuten, is nieuw uit op DVD en alleen op 5 maart geheel gratis verkrijgbaar bij de Volkskrant. The American is een sfeervolle karakterschets en heeft pers en publiek wereldwijd overtuigd met nummer 1 posities en positieve kritieken.

De 'V'
Met meer cultuur, media, eten, wonen, kunst, stijl, film, theater en de ins & outs van het moderne leven vormt het nieuwe katern 'V' vanaf 5 maart zes dagen per week het bevlogen hart van de Volkskrant. Alles wat het leven lekker maakt en dat ook nog vervat in een mooie nieuwe vorm. De V bevat vaste bijdragen van Ronald Giphart, Sergio Herman, Aaf Brandt Corstius, Paul Verhoeven, Sylvia Witteman, Annemarie Oster en Joost Zwagerman.

www.volkskrant.nl/american