Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 23 februari 2011

Open weekend in en rond fort

Inundatie bij Fort Krommeniedijk trekt vogels en vogelaars

Voor het vierde jaar op zet rij Landschap Noord-Holland een deel van de Uitgeesterbroekpolder een korte periode onder water. De plas-drassituatie die daardoor ontstaat zorgt voor veel voedsel voor vogels op doortrek. Steltlopers, ganzen en diverse soorten eenden komen elk jaar in flinke aantallen af op deze ondiepe plassen. Met enig geluk zijn ook vogels als sneeuwgors en slechtvalk aanwezig.

Het water komt vanaf half februari langzaam omhoog doordat er dan een sluisje open gezet worden. Op 5 en 6 maart organiseert Landschap Noord-Holland in samenwerking met Vogelbeschermingswacht Zaanstreek een vogelkijkweekend op het fort bij Krommeniedijk. Vanaf deze bijzondere locatie hebben bezoekers een prachtig uitzicht over het drasland. U kunt niet alleen terecht bij een van de vogelkijkers: u mag ook een kijkje nemen in het fort zelf. Vrijwilligers vertellen u graag over de geschiedenis ervan. Voor kinderen is een speurtocht beschikbaar. In het fort zijn soep, koude en warme dranken verkrijgbaar.

De poort staat op 5 en 6 maart open van 10 tot 16 uur. De toegang tot het terrein bedraagt ¤ 2,- (kinderen tot 12 jaar gratiss). Honden kunnen helaas niet worden toegelaten. U vindt het fort aan de Lagendijk 22 in de gemeente Uitgeest, vlakbij Krommeniedijk. Kijk voor meer informatie op www.fortbijkrommeniedijk.nl.


Noot voor redacties