Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 02-03-2011

AVRO'S KUNSTUUR OVER 'DE DENKER'

Iedere zaterdagmiddag brengt AVRO Kunstuur prachtige uitingen van artistieke kwaliteit naar de huiskamer. Zaterdag 5 maart toont Kunstuur een verkorte versie van de documentaire 'De Denker van Anna'. In deze documentaire wordt de restauratie van het beroemde werk 'Le Penseur' ('De Denker') van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin gevolgd. In 2007 werd het beeld uit de tuin van het Singer Museum ontvreemd.

Ook in Kunstuur:

Architecturen
In de laatste aflevering van de zesdelige serie Architecturen deze week aandacht voor de toekomst van de architectuur. De crisis heeft veel veranderd, budgetten zijn kleiner geworden en architecten hebben een nieuwe weg in moeten slaan om zich klaar te maken voor de toekomst. Aan het woord komen Ton Venhoeven en de architecten van 2012 Architecten. Bekijk hier een preview.

Zomaar Kunst
In Zomaar Kunst vertelt een kunstliefhebber over een werk bij hem of haar thuis. In deze aflevering vertelt Esther Vischer over het schilderij 'Crash' dat geschilderd is door Ad Kuiper. Hij maakte dit schilderij omdat hij door de gladheid tegen de auto van zijn buren was aangereden, namelijk Esther's ouders. Het schilderij laat zien wat deze gebeurtenis voor Ad betekende.

4 Art
In 4 Art staat elke aflevering het werk van een hedendaagse beeldend kunstenaar centraal. Valentijn Byvanck, directeur van het Nationaal Historisch Museum, bezoekt deze week de tentoonstelling 'Tronies' van Marlene Dumas in het Haus der Kunst in München. Marlene Dumas is een van de belangrijkste vrouwelijke kunstenaars van dit moment. Opvallend is de aangrijpende wijze waarop haar portretten emoties weten bloot te leggen.

Website: kunstuur.avro.nl Facebook: facebook.com/AVRO.KunstUur Twitter: twitter.com/avro_kunst

AVRO Kunstuur, zaterdag 5 maart tussen 17.00 en 18.00 uur, wekelijks bij de AVRO op Nederland 2.

---