Gemeente Brummen


Nieuw! Online Milieuatlas regio Stedendriehoek

(Oorspronkelijke publicatie datum: 05-03-2011)

Joosten lanceert de milieuatlas

Donderdag 3 maart 2011 heeft Niels Joosten, lid van het dagelijks bestuur van de regio Stedendriehoek en burgemeester van onze gemeente, de digitale regionale milieuatlas online gezet. Deze digitale milieuatlas is een nieuw instrument waarmee inwoners van de regio Stedendriehoek digitaal informatie kunnen ophalen over milieuonderwerpen in hun eigen leefomgeving.

Via www.regiostedendriehoek.nl kan zo tot op postcodeniveau bekeken worden wat de stand van zaken is met betrekking tot bijvoorbeeld de kwaliteit van de bodem, duurzaamheid, geluid, grondwater, natuur/ecologische verbindingszones, ruimtelijke ontwikkelingen en dergelijke. De regio Stedendriehoek is de eerste regio die deze service biedt.

De digitale milieuatlas van de Stedendriehoek is een dynamische atlas waaraan in de loop der tijd nieuwe kaarten worden toegevoegd. De atlas geeft informatie weer van en over de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Voorst, Lochem en Zutphen. Per gemeente kan de aangeboden informatie verschillen omdat de gemeenten niet allemaal over dezelfde kaarten beschikken. Voor specifieke informatie over bijvoorbeeld bodemverontreinigingen wordt de bezoeker doorgelinkt naar andere sites.
De milieuatlas is voorzien van een kaartviewer. Dit betekent dat de gebruiker zelf bepaalt welk gedeelte van een kaart bekeken worden en tot op welk detailniveau wordt ingezoomd.

De online Milieuatlas is een initiatief van de gemeenten in de Stedendriehoek in samenwerking met de provincie Gelderland, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieuhygiëne