Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 05-03-2011

Inbraakverdachte aangehouden

TILBURG: Tegen 15.00 uur kreeg de politie melding dat er werd
ingebroken bij een bouwcomplex aan het Dollardpad. Bij aankomst zagen agenten een man in een woning op het terrein staan. Hij ging er te voet vandoor. Agenten gingen met diensthonden op zoek naar de man, maar konden hem niet direct aanhouden. Een eenheid bleef in de omgeving voor het geval de man zou opduiken. Om 05.15 uur zag de politie een auto rijden op de Gilzerbaan. De bestuurder werd aangesproken en had veel zand op zijn kleding en schoenen De 27-jarige man uit Tilburg
verklaarde bij een vriend te zijn geweest en niet op een bouwterrein. Hij is aangehouden en zijn kleding en telefoon zijn in beslag genomen.

Aanhouding na straatroof

TILBURG: Surveillerende agenten werden zaterdag om 03.15 uur op de Baroniebaan aangesproken door een 22-jarige man uit Gilze. De man was op de kruising met de Bredaseweg staande gehouden door een onbekende man. De Gilzenaar dacht dat de man hem iets wilde vragen en stopte. De onbekende dwong hem zijn telefoon en geld af te geven. De gedupeerde zag hierna de politie, duwde de man weg en renden op de agenten af. De politie hield op de Bredaseweg een 21-jarige Tilburger aan, die in bezit was van de gestolen goederen. De man deed afstand van de telefoon, welke direct aan de eigenaar terug is gegeven. Van de Gilzenaar is aangifte opgenomen.
De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Man aangehouden na gooien met flesje

DIESSEN: Een 36-jarige man uit Diessen werd zaterdag in een
horecagelegenheid in de Kerkstraat aangehouden voor mishandeling van een 29-jarige inwoner van Diessen. De 36-jarige man had volgens de aanwezigen in de gelegenheid ruzie gekregen met een andere bezoeker. Er ontstond een grimmige sfeer en de 29-jarige man kwam tussenbeiden. Hij maakte hierbij blijkbaar een opmerking die de verdachte niet beviel en deze gooide een leeg flesje in zijn gezicht. Bij aankomst van de politie waren alle betrokkenen nog aanwezig. De verdachte gaf aan spijt te hebben. Hij is aangehouden en meegenomen.
De 29-jarige man had een wondje in zijn gezicht en een dik oog en een dikke kaak. Hij heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Van meerder getuigen is een verklaring opgenomen.
Veelpleger aangehouden voor fietsendiefstal

TILBURG: De politie hield vrijdagmiddag in de omgeving van het station een 46-jarige man uit Tilburg aan voor fietsendiefstal. De man werd door agenten gezien toen hij een fiets wegnam. Bij een fiets bleek de man het slot te hebben doorgeknipt. De veelpleger is aangehouden. Hij werd al eerder dit jaar aangehouden voor fietsendiefstal. De man is in verzekering gesteld en de gestolen fiets is gestald op het
politiebureau.

Drietal probeert vrouw te beroven van auto

TILBURG: Een 32-jarige vrouw wilde vrijdag even na 14.00 uur in haar auto stappen aan de Von Suppestraat, toen ze door drie jongemannen met een mes werd gedwongen uit te stappen. De vrouw stapte uit en de drie mannen wilden wegrijden. De sleutel van de auto had de vrouw, die zich in de tussentijd uit de voeten had gemaakt, echter nog. De drie verlieten de auto en liepen weg in de richting van de Vlashoflaan. De politie hield een 26-jarige Tilburger aan voor mogelijke
betrokkenheid, maar deze korte tijd later in vrijheid gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De auto is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Inbraak bij twee winkels

TILBURG: Aan het Wagnerplein werd in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in twee, naast elkaar gevestigde winkels. De politie kreeg om 04.50 uur melding van de inbraken. Bij beide winkels waren de inbrekers via de achterzijde binnengekomen. Hier werd een deur geforceerd. Bij allebei de winkels miste men een geldbedrag na de inbraak. Van de gedupeerden is aangifte opgenomen. De politie heeft een sporenonderzoek verricht.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 05-03-2011 16:47 | © Regio Midden en West Brabant |