Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 05-03-2011

Drie aanhoudingen na mishandelingen

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag werd bij een vechtpartij een agent bij zijn keel gegrepen. De politie hield bij dit incident drie verdachten aan. De gedupeerde agent raakte niet gewond. Van hem zal aangifte worden opgenomen van de mishandeling.

Twee agenten werden zaterdag rond 04.00 uur aangesproken door een drietal in de Vismarktstraat. Ze vertelden te zijn mishandeld door een groep mensen. Tijdens het gesprek met de twee mannen en een vrouw raakte een van de mannen in gesprek met een voorbijganger, die hij vervolgens zonder enige aanleiding een kniestoot op het lichaam gaf. De agenten sprongen tussen de vechtende mannen. Hierbij werd een agent eerst bij zijn arm en vervolgens bij de keel gegrepen. De man liet op vordering en door het geven van pijnprikkels niet los. Pas toen de agent hem een klap geef liet de man los. Hierna gaf de man de agent een klap tegen zijn schouder.
Bij zijn aanhouding verzette de 25-jarige man uit Vlissingen zich hevig. De tweede man uit het groepje, een 27-jarige man uit Breda, probeerde hem te ontzetten en werd ook onder verzet aangehouden. De vrouw, een 20-jarige inwoonster van Made, werd aangehouden voor belediging.
De drie verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Twee aanhoudingen voor winkeldiefstal

ETTEN-LEUR: De politie werd vrijdag rond 21.00 uur geroepen bij de aanhouding van twee winkeldieven bij een supermarkt aan de Geerkade. Bij aanhouding van de twee verdachten probeerde een van hen ervandoor te gaan. De man liep tijdens zijn vlucht tegen een dichte toegangsdeur aan. De 21-jarige man uit Bavel werd aangehouden. De tweede verdachte, een 20-jarige vrouw, probeerde de man te ontzetten en probeerde een agente te slaan. Dit lukte niet en er ontstond een worsteling waarbij de agente een gekneusde hand opliep.
De twee staan te boek als veelpleger en zijn in verzekering gesteld. Van de supermarkt zal aangifte worden opgenomen.

Man in scootmobiel vernielt folderrek en toegangsdeur

BREDA: De meldkamer kreeg vrijdagmiddag rond 14.00 uur melding vanuit het gemeentehuis aan de Claudius Prinsenlaan. Hier zou een boze man met zijn scootmobiel tegen de pui van het gebouw aan zijn gereden. Bij aankomst verklaarde een medewerker van de gemeente dat hij een harde klap hoorde en ontdekte dat iemand en rek met folders om had gegooid. Getuigen wezen een man in een scootmobiel aan als degene die het rek zou hebben omgegooid. De medewerkers konden de bestuurder van de scootmobiel niet meer inhalen.
Korte tijd later stond de man weer binnen in het gemeentehuis. Hij werd aangesproken en de man gaf toe het rek te hebben omgegooid, waardoor het beschadigde. Hij zou dit hebben gedaan omdat hij boos was om zijn uitkering. Tijdens het gesprek met de gemeentemedewerker werd de man steeds bozer en ging hij er uiteindelijk vandoor. In de sluis bij de ingang van het gemeentehuis, waar men na het passeren van de eerste deur moet wachten tot deze gesloten is voordat de tweede deur open gaat, reed de man meerdere keren tegen de toegangsdeur aan. Hierdoor vernielde hij een ruit van de deur.
De politie hield de 53-jarige man uit Breda aan. Hij verklaarde tijdens verhoor dat hij zin verhaal wilde doen bij de gemeente, maar het betreffende loket dicht was. Hierdoor werd hij zo boos dat hij het rek vernielde. De deur zou hij uit paniek en niet met opzet hebben vernield. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
Van de gemeente is aangifte opgenomen. Van meerdere getuigen is een verklaring opgenomen.

Meerdere brandjes

TETERINGEN: De politie kreeg zaterdag rond 00.45 uur melding van een autobrand aan de Wildhage. Hier bleek de binnenzijde van een auto in brand te staan. De deur van de auto was niet afgesloten en hierdoor ontstond het vermoeden van brandstichting. De auto is weggetakeld. Van de eigenaar is aangifte opgenomen.
Na deze melding kwamen nog enkele meldingen binnen van brand in een papiercontainer en bosjes in de omgeving.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 05-03-2011 16:44 | © Regio Midden en West Brabant |