Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 05-03-2011

Pool aangehouden na verlaten plaats ongeval

RAAMSDONKSVEER: Een 36-jarige man uit Raamsdonksveer was zaterdag tegen 10.00 uur aan het werk bij een autobedrijf aan de Brasem, toen er een man binnenkwam. De Poolse man vroeg of de 36-jarige man met hem een rit in zijn auto kon maken omdat er iets mis was met de auto. De man stemde in en het tweetal stapte in de auto. In eerste instantie reed de 36-jarige man, maar de eigenaar van de auto wilde even later liever zelf rijden. De 36-jarige man verklaarde later tegenover de politie dat de Pool als een wilde reed en met snelheden van 160 km/u over een 60 km/u-weg reed. Op de Zalmweg kon de bestuurder de auto niet meer onder controle houden en reed langs de weg tegen een boom. De man stapte vervolgens uit en ging er vandoor.
Door de klap trad de airbag van de passagier in werking. Hij is na het ongeval naar het ziekenhuis gebracht met ademhalingsproblemen. Van hem is aangifte opgenomen.
De politie hield een 27-jarige Pool aan en stelde hem op het
politiebureau in verzekering. Hij bleek onder invloed van alcohol en blies bij een ademanalyse 685 ug/l. De man ontkende tijdens verhoor hard te hebben gereden en vertelde dat voor het ongeval de motor uitviel en dat dat de reden was voor het ongeval. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor brandstichting

DONGEN: Vrijdag werd een 30-jarige inwoner van Dongen aangehouden voor brandstichting. De politie kreeg die avond rond 22.00 uur melding dat in een woning aan het Weidehek brand zou zijn in een woning. Een getuige had iets gezien wat op brand leek en had door de brievenbus van de woning gezien dat er brand was ontstaan. De politie was als eerste ter plaatse en sloeg een ruit in, waarna zij met een brandblusser het vuur wisten te bestrijden. De brand weer heeft voor de zekerheid bij aankomst nageblust.
De agenten gingen op zoek naar de bewoner van het pand en troffen die aan bij familie. De 30-jarige man verklaarde de brand zelf te hebben gesticht. Ook verklaarde hij in geestelijke nood te verkeren. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 05-03-2011 16:45 | © Regio Midden en West Brabant |