Artikel - Volkstoeloop in Centraal Station van Antwerpen

05/03/2011 21:16

StampMedia

Dit artikel wordt aangeboden ter publicatie, mits vermelding van:

StampMedia - Sander Carollo

===

Volkstoeloop in Centraal Station van Antwerpen

De jongeren hebben het dit jaar voor het zeggen in Antwerpen. Ze daagden vandaag massaal op voor het openingsfeest van Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad in het Centraal Station. De deuren waren nog maar twee uur open en de teller stond al op 1.800 enthousiaste aanwezigen.

De roltrappen die anders voornamelijk gebruikt worden door zich haastende pendelaars zijn nu gevuld met feestvierende jongeren. Opvallende aanwezige is de hiphop in al haar gedaantes. Op een tjokvol middenplein laat het publiek zich gewillig meeleiden met de stevige beats en rapsongs van een resem artiesten. Zoals het een waar hiphopfestijn betaamt, zijn er de obligate cirkels waar toegekeken worden hoe de betere breakdancers hun kunstjes laten zien.

Akoestisch walhalla

De locatie voor al dat feestgedruis kon niet beter gekozen worden. Het Centraal Station is met haar gelaagdheid een akoestisch walhalla. Het publiek verzamelt zich op de verschillende niveaus, met uitkijk op het podium waar de entertainers elkaar gezwind aflossen.

Hoewel de temperaturen zich in deze tijd van het jaar nog niet verlenen tot tropische terrasfeestjes, is het ook buiten het station allesbehalve een doodse bedoening. Er is zelfs plaats voor de sportievelingen aan de klimmuur.

Eigen talent

Blikvanger buiten is het podium met Zappa en Betonne Jeugd. Hier krijgen rappers van eigen bodem de kans om hun talenten wereldkundig te maken. "Toen ik op het Kiel de straat opging om reclame te maken voor Zappa, merkte ik dat heel veel jongeren bezig zijn met hiphop. Wij willen hen de gelegenheid geven om met hun eigen teksten en muziek naar buiten te komen," zegt verantwoordelijke Hanneke Claessen.

© 2010 - StampMedia - Tekst: Elise Meekers

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel