Ingezonden persbericht


Vooraankondiging

Rotterdamse Museumnacht is 10X010

Zaterdag 5 maart 2011, 20.00 - 02.00 uur

De Rotterdamse Museumnacht is jarig! Vier het spetterende feest mee op 5 maart 2011. De tiende editie van de gezelligste nacht in de Maasstad staat volledig in het teken van het thema 10x010. Ruim veertig galeries en musea openen tot diep in de nacht de deuren voor een programma dat bol staat van de spannende tentoonstellingen, feestelijke optredens en een overvloed aan verrassingen. De Museumnacht 2011 is kunst en cultuur in tienvoud! Laat je meeslepen met kunst, cultuur en muziek!

De nacht barst los in het hart van cultureel Rotterdam, het Museumpark, met een zinderende mix van licht en geluid. De Rotterdamse Museumnacht onderscheidt zich al jaren met een weergaloos programma op straat. Overal in de stad worden zintuigen geprikkeld met een tienvoudig programma vol kleuren en geuren, ritmes en beweging, dromen en verlangens. De musea en galeries pakken in dit jubileumjaar nog meer uit dan je al gewend was. Zo divers als het aanbod van musea en galeries, zo divers worden de presentaties op 5 maart. Maar een ding is zeker: het dak gaat eraf! Spetterende optredens in de Kunsthal en Villa Zebra, weergaloze fotografie en film in Las Palmas (speel zelf mee!), kunststripboeken bij het Centrum Beeldende Kunst en spoedcursussen Rotterdams dialect en kapsalon maken in het Nationaal Onderwijsmuseum.

Wil jij deze onvergetelijke nacht niet missen, kijk dan voor het volledige buitenprogramma en de activiteiten van alle musea en galeries vanaf eind januari op www.rotterdamsemuseumnacht.nl en koop je passe-partout snel want op=op.

Kaartverkoop
Een button met een knipperend lichtje is het kenmerkende toegangsbewijs van de Museumnacht. Hiermee heb je toegang tot alle locaties en mag je gebruik maken van de Museumnachtbus en Museumnachtboot voor vervoer naar alle locaties. Koop je de button in de voorverkoop dan betaal je 12 euro; op de avond zelf 16 euro. Kinderen t/m 12 jaar kunnen dit jaar weer een speciale kinderbutton kopen voor 6 euro. Vanaf 10 februari start de voorverkoop. Kijk voor alle adressen op www.rotterdamsemuseumnacht.nl Voor een optimale Museumnacht boek je een arrangement met overnachting en/of een speciale rondleiding met gids.

Noot voor de redactie,