Ingezonden persbericht


e redactie,

Museumnacht 05 maart 2011
DADADISCO in de Schouwburg, Rotterdam
Tijd: 23.00 - 05.00
Entree: ¤ 5,-

Aansluitend op de altijd succesvolle museumnacht vindt op 5 maart 2011 DaDaDisco plaats in de Rotterdamse Schouwburg. De DaDaDisco is een muzikaal evenement in de anarchistische traditie van de Cabaret Voltaire. Een vervreemdende combinatie van geluid en tegengeluid in een Club die geen club is. Zonder pretenties maar met hoogstaande muzikale kwaliteit. Onder andere Franz Underwear, Pavlov Disco, Meneer Jansen & Willem van Orange en Han Schmertz zullen hun opwachting maken.

Tijden dit muzikale evenement zullen bizarre top 10 lijsten worden gepresenteerd en eigenaardige dj's ten tonele worden gevoerd om het publiek te laten toegeven aan hun irrationele wens om te dansen in dadaïstische beweging. Een nadere kennismaking;

Franz Underwear uit Berlijn (SlowMotionRecords)
De muzikale carrière van Franz begon in zijn vroege tienerjaren, hij speelde in een noise/rock band en speelde door heel Italië. Tegelijkertijd begon hij met het verzamelen van platen in een grote diversiteit aan genres. Hij vestigde zichzelf in 2005 als DJ in Berlijn. Tevens runt hij het label SlowMotionRecords in Duitsland en Italië, een label dat kwalitatieve Electro en obscure Italo brengt. Zijn DJ-sets zijn een mix van Electro, Old School Disco, Obscure Italo, Detroit, Chicago, Acid & New Wave.

Pavlov Disco uit Luterbach (Dog&BellRecords)
Pavlov Disco bestaat uit George, die met Hugo & George in het midden van de jaren 00 de undergroundscene in Rotterdam opnieuw uitvond, en Odessa; Italo femme fatale! Samen hebben ze meer dan 20 jaar gewerkt aan hun inspirerende collectie. Ze zullen deze avond naast vergeten obscure tracks ook een geheel nieuw disco geluid laten horen.

Meneer Jansen & Willem van Orange
Serieus exotisch geluid

De superspeciaalgast topperrrrrtoptien
Zijn barkruk in de Turandot, Bergmannstraße zal hem even moet missen; de enige echte Han Schmertz!

Links:

DaDaDisco Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=7QJYdceKO6M Franz Underwear http://soundcloud.com/franz-underwear Pavlov Disco http://soundcloud.com/pavlovdisco