Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

23 februari 2011

Kunstcentrum Haarlem toont Schilderijen van Ton van Kesteren en beelden van Sjaak Smetsers.

Haarlem - Van 5 maart t/m 16 april 2011 presenteert Kunstcentrum Haarlem een selectie schilderijen van Ton van Kesteren en beelden van Sjaak Smetsers.

Ton van Kesteren (schilderijen)
Esthetiek is belangrijk in het werk van Ton van Kesteren (Brastaghi, Slowakije, 1942) het is een onderdeel van de manier waarop hij kijkt. Het is de kwalitatieve norm die bij hem hoort, maar die hij ook wil doorbreken en veranderen. Zijn werk heeft geen symbolische betekenis of diepzinnige conclusies, het kunstwerk staat op zich, als een rustpunt, eindelijk gevonden op de reis naar het onbekende. Verder zegt van Kesteren over zijn werk: "Het werk heeft geen symbolische betekenis of diepzinnige conclusies, het kunstwerk staat op zich, als een rustpunt, eindelijk gevonden op de reis naar het onbekende. Inspiratie is dagelijks manifest door contact met de "buitenwereld". Het belangrijkste is het 'kijken en voelen'. Vrijwel altijd wordt er vanuit een schets begonnen. Verder staat niets van te voren vast".

Sjaak Smetsers (beelden)
Beeldend kunstenaar Sjaak Smetsers (Venlo, 1954) neemt in de levendige Venlose kunstscène een bijzondere positie in. In zijn Tegelse atelier heeft hij de afgelopen jaren een groot leger fabelfiguren gecreëerd. De overwegend polychrome wezens met fraai afgewerkte 'huiden' worden heel bewust geconstrueerd. Als een supermonteur assembleert Sjaak Smetsers stap voor stap zijn unieke figuren. Hij stelt ze met behulp van verschillende disciplines en diverse technieken samen uit sterk verschillende en soms zelfs tegenstrijdige materialen. Zijn kunstwerken zijn nooit "aus einem Guss". Iedere keer weer zijn het uitgekiende mixen van gemengde technieken.

De tentoonstelling is van 5 maart t/m 16 april 2011 te bezichtigen bij Kunstcentrum Haarlem, Gedempte Oude Gracht 117-121 Haarlem, 023-5327895, www.kunstcentrum-haarlem.nl

Open: di t/m za 11-17 uur