Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 25 februari 2011

Opening sporthal aan de Amstelstraat

Wethouder Sport Peter de Baat zal op zaterdag 5 maart de nieuwe sporthal aan de Amstelstraat openen. Hiermee laat de gemeente Alkmaar zien ook in tijden van bezuinigingen te blijven investeren in sportvoorzieningen voor de breedtesport. De nieuwe sporthal is een voorbeeld van het beleid dat erop is gericht op sterker uit de crisis komen. Na precies een jaar van afwezigheid keren onder andere de Alkmaarse badmintonclubs BCO, DABOS, BC Poona Alkmaar en RSV Alkmaar hiermee terug naar hun vertrouwde honk achter wijkcentrum De Oever in Oudorp. De nieuwe sporthal kan door middel van een zogenaamde 'zakwand' snel getransformeerd worden tot twee aparte zalen.

De oude sportzaal uit het begin van de jaren zeventig voldeed niet meer aan de hedendaagse eisen en renovatie was dan ook onontkoombaar. Begin 2011 is de nieuwe moderne sporthal opgeleverd, die voor meerdere sporten geschikt is.

Opening
De officiële opening van de zaal wordt op zaterdag 5 maart om 15.15 uur verricht door de wethouder sport Peter de Baat. Hij zal samen met de deelnemers de eerste aftrap verrichten in de nieuwe zaal.

Badminton en zaalvoetbal
Voorafgaand aan de openingshandeling organiseren de badmintonverenigingen samen een badmintoninstuif. Iedereen is welkom om van 13.00 uur t/m 15.00 uur te komen kijken naar de nieuwe sporthal, of om mee te spelen. Na afloop van de officiële opening is er een zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd. Iedereen mag meedoen met voetballen, of komen kijken in de sporthal aan de Amstelstraat 1 te Oudorp (ingang via wijkcentrum De Oever).

Voordelen dubbele sportzaal
Naast het voordeel voor de sportverenigingen en scholen die gebruik gaan maken van de nieuwe dubbele sportzaal, geeft het ook de omgeving een impuls. Voor Oudorp gaat de nieuwe zaal extra mogelijkheden bieden om wijkactiviteiten te organiseren als deze niet in buurthuis De Oever gehouden kunnen worden. Hierbij valt te denken aan dans- en toneelactiviteiten. Tevens kunnen er grotere sportactiviteiten dan voorheen plaatsvinden.