Nederlands fotomuseum


Rotterdamse Museumnacht

ANGRY 010 in Las Palmas

5-03-2011 - 5-03-2011
20:00 tot 02:00 uur

Dit jaar viert de Rotterdamse museumnacht haar tiende verjaardag. Musea in de hele stad pakken flink uit en ook het Fotomuseum laat dit feestje niet aan zich voorbij gaan. In de nacht van 5 maart 2011 staat heel Las Palmas in het teken van ANGRY 010 met o.a. games, rondleidingen, Punk, HipHop, een open podium en Method Acting.

Ben je jong en radicaal of zit je liever op de bank? Stond je vroeger op de barricades en wil je dat gevoel weer terug? In het Fotomuseum is de tentoonstelling ANGRY jong en radicaal te zien. De tentoonstelling kijkt naar radicalisme vanuit verschillende perspectieven. Want wie en wat is radicaal en wie bepaalt dat? Neemt radicalisme toe of is de beeldvorming veranderd?

De tentoonstelling ANGRY is de kick-off voor een radicaal programma. Doe de test in de ANGRY Game, laat je meevoeren door een ANGRY rondleiding, laat je horen op ons open podium in een workshop Punk, HipHop, Folk of Rock en laat alles gaan in de Method Acting Videoworkshop onder leiding van professionele regisseurs.

Even bijkomen? Lekker non-angry loungen kan natuurlijk ook onder het genot van een drankje en een soepel muziekje van DJ Jaap of tijdens een pitstop met bubbel aan de oesterbar van Herman den Blijker. Wil je na deze experience nog door...? LantarenVenster (just across the street) presenteert Late Night Jazz.

Las Palmas
Live Alle acts en optredens worden live gestreamd op www.beeldfabriek.org/tv voor de thuisblijvers en smartphones.

Programma van 20 - 02 uur
Tentoonstelling ANGRY jong en radicaal - doorlopend Game ANGRY - doorlopend
Rondleiding - 20.30, 23.00 en 00.30 uur
Onstage Muziekworkshop Punk/HipHop - doorlopend
Open podium - doorlopend
Method Acting Videoworkshop - doorlopend

Voor kinderen
Niets is wat het lijkt. Verwonder je in de tentoonstelling van de bekende Spaanse fotograaf Madoz. In grappige zwart-witfoto's brengt hij je in verwarring over wat je ziet. Wil je meer leren over fotografie? Doe dan de foto-doe opdrachten. Klaar met kijken? Ga uit je dak in een workshop Punk, HipHop, Folk of Rock of kom lekker chillen in de bar met dj Jaap.

Kaarten
Een passe-partout voor de Rotterdamse Museumnacht geeft toegang tot alle deelnemende musea, de museumnachtbus en de museumnachtboot. Kaarten zullen ook verkrijgbaar zijn aan de kassa van het Nederlands Fotomuseum. (precieze start verkoop nog onbekend)

Voorverkoop: EUR 13,50
CJP pas: EUR 11,50
Rotterdampas: EUR 9
Kinderen t/m 12 jaar: EUR 7,50

Op de avond zelf: EUR 17,50 (beperkt verkrijgbaar) Prijs met CJP op de avond zelf: EUR 15,50 (beperkt verkrijgbaar)

Overige musea
Binnenkort is er meer informatie te vinden over het programma van alle deelnemende musea op www.rotterdamsemuseumnacht.nl.

De Rotterdamse Museumnacht in Las Palmas is een samenwerking tussen het Nederlands Fotomuseum, LP II en SKVR BeeldFabriek. Met dank aan LantarenVenster en Restaurant Las Palmas.