Gemeente Amersfoort

Servicebericht Gemeente Amersfoort - dinsdag 1 maart 2011

Maak op zaterdag 5 maart kennis met zorgvuldig bosbeheer in Nimmerdor!

In bosgebied Nimmerdor vinden op zaterdag 5 maart 2011 werkzaamheden en activiteiten plaats die te maken hebben met zorgvuldig bosbeheer. Amersfoort is Groene Stad en heeft haar bossen al jaren lang FSC-gecertificeerd. Dit keurmerk staat voor goed beheerde bossen. De gemeente Amersfoort draagt zo actief bij aan een duurzaam en verantwoord bosbeheer.

Er zijn op 5 maart leuke activiteiten voor kinderen, zoals het maken van insecten- en bijenhotels, het leren herkennen van bomen en het meten hoe hoog een boom is. Daarnaast vinden er werkzaamheden plaats zoals het uitslepen van boomstammen met een paard, boomverzorging met een hoogwerker en het geven van informatie over het bosbeheer in Amersfoort.

De activiteiten en werkzaamheden starten om 11.00 uur en duren tot 15.00 uur. Wethouder Tigelaar opent de dag. Vanaf de entree van het bos aan de Keesomstraat is een bewegwijzering naar de activiteiten.

Meer informatie
Meer informatie over de activiteiten en over het bosgebied Nimmerdor vindt u op de website: www.amersfoort.nl/stadsonderhoud onder 'actueel'.

Meer informatie over verantwoord bosbeheer: www.fsc.nl

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort