Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 04-03-2011

Radio
TROS NIEUWSSHOW
TROS IN BEDRIJF
Uitzending zaterdag 5 maart
Radio 1
08.30 uur - 11.00 uur (TROS Nieuwsshow)13.15 uur - 14.30 uur (TROS in Bedrijf)

BAS VAN WERVEN PRESENTEERT OP RADIO 1

Presentator Bas van Werven maakt zaterdag 5 maart zijn debuut bij TROS-radio. Sinds september jl. is hij, naast Pieter Jan Hagens, het vaste gezicht van EenVandaag. Zaterdag neemt Bas als invaller plaats achter de radio 1-microfoon.

Van 08.30 uur tot 11.00 uur bespreekt hij samen met Mieke van der Weij het nieuws, de actualiteit en achtergronden in TROS NIEUWSSHOW. In de uitzending zijn onder meer Ingrid Geesink en Chantal Steegers te gast, onderzoekers bij het Rathenau Instituut. Zij komen praten over de wereldwijde markt voor lichaamsmateriaal.

Verder aandacht voor het kabinetsvoornemen om de griffierechten te laten stijgen waardoor het voor veel mensen te duur wordt om een zaak aanhangig te maken bij de rechter. Diana de Wolf is advocaat en zij houdt een vurig pleidooi tégen dit voornemen.

In TROS IN BEDRIJF, van 13.15 uur tot 14.30 uur, bespreken Bas van Werven en Tineke Verburg onder meer het geheim achter het succes van bouwbedrijf VolkerWessels met bestuursvoorzitter Gerard van de Aast. En naar aanleiding van Autosalon Geneve bespreken ze de vraag of electrische auto's de wereld gaan veroveren?

Voor meer informatie: www.tros.nl/nieuwsshow en www.tros.nl/inbedrijf