Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 04-03-2011

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 05 maart
Radio 1 - 11.04 uur

TROS KAMERBREED KIJKT TERUG OP
PROVINCIALE STATENVERKIEZINGEN

Kees Boonman en Margriet Vroomans ontvangen zaterdag 5 maart in TROS KAMERBREED Hans van Baalen, VVD-Europarlementariër; Harry van Bommel, SP-Tweede Kamerlid (Buitenlandse en Europese Zaken) en Ruth Peetoom, kandidaat-partijvoorzitter CDA.

De verkiezingsrook van afgelopen woensdag is opgetrokken en de partijen verkeren nog een beetje in feestvreugde of likken hun wonden. Zo ook het CDA. De partij is gehalveerd in de provincies en zal hetzelfde lot ondergaan in de Eerste Kamer. Het is de schone taak van de nieuwe partijvoorzitter om de partij bij de kladden te grijpen en er weer een eenheid van te smeden. Ruth Peetoom is één van de kandidaten. Margriet Vroomans en Kees Boonman praten met haar over deze zware taak in barre politieke tijden.

Hans van Baalen is Europarlementariër voor de VVD en Harry van Bommel is Tweede Kamerlid voor de SP. Zij praten over de EU-top van volgende week, waar onderwerpen als belastingen, lonen en pensioenen op de agenda staan. Europa lijkt steeds meer zeggenschap te willen krijgen over de financiële situatie van de individuele Eurolanden. Is het verregaande bemoeienis of noodzakelijk kwaad nu steeds meer Europese landen in financiële nood zijn geraakt?

En het gesprek gaat natuurlijk ook over Libië en de roep van steeds meer Arabieren om democratie. Welke rol speelt Europa en hoe ver gaat de Europese en de Nederlandse verantwoordelijkheid?

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl.