MDTB VOERT WEER ACTIE TEGEN HALAL IN LEIDEN


LEIDEN, 20110305 -- Vandaag 5 maart voerde een tiental activisten van de actiegroep Met de Dieren Tegen de Beesten actie tegen de verkoop van Halalvlees in Nederland. Bij het Leidse bedrijf Halal Correct Manage-ment B.V. (Stichting TQ HCC), dat certificaten uitreikt aan bedrijven die onverdoofd geslacht vlees verwerken, werden folders uitgedeeld en bewoners van de naastgelegen wijk geïnformeerd over het feit dat het bedrijf meewerkt aan de volkomen overbodige lange doodstrijd van miljoenen dieren in Nederland.

Bij de rituele slacht wordt de halsslagader doorgesneden, waarna het dier doodbloedt. Het duurt 10 tot 20 seconden voordat de hersendood van het dier intreedt wegens zuurstoftekort. Gedurende die tijd sterft het dier dus een gruwelijke dood en dat allemaal vanwege achterlijke godsdienstige voorschriften die eeuwen geleden geschreven werden toen moslims nog in de woestijnen van het Arabisch schiereiland woonden. Bovendien is bijna 100% van het ritueel geslachte vlees afkomstig uit de bio-industrie en dus volgens hun eigen voorschriften ‘Haram’ (onrein), maar hebben deze dieren dus niet alleen een misselijkmakend leven gehad, maar ook nog eens een onnodig pijnlijke doodstrijd moeten ondergaan. In onze huidige, ontwikkelde, Westerse samenleving is voor onnodig dierenleed geen plaats en dus ook niet voor ritueel slachten.

De laatste jaren is er gelukkig mede dankzij de Partij voor de Dieren en de Partij voor de Vrijheid meer aandacht voor onverdoofd ritueel slachten en recentelijk werd een wetsvoorstel van de PvdD behandeld waarin onverdoofd ritueel slachten wordt verboden. Met de Dieren Tegen de Beesten wil verder gaan dan dat en het gebruik, de verwerking en de verkoop van onverdoofd geslacht vlees volledig verbieden in Nederland.





Met de Dieren Tegen de Beesten