Ingezonden persbericht

Meppel, 10 februari 2011

VrouwenScala groot succes: extra plaatsen bij workshops
Nog keuze uit 12 workshops bij inschrijving op www.vrouwenscala.nl

Zaterdag 5 maart heet Zontaclub Rond de Reest 300 vrouwen welkom in Cultureel Centrum De Plataan om deel te nemen aan VrouwenScala. Via de website www.vrouwenscala.nl is het mogelijk om deel te nemen en in te schrijven voor twee workshops. Op dit moment hebben zich al 260 vrouwen aangemeld. Een groot succes. Voor de laatste 40 vrouwen zijn er nu extra plaatsen geregeld in diverse workshops zodat er nog steeds voldoende keuze is.

Dromen, durven, doen is het thema voor deze derde editie. Interessante workshops, catering van toprestaurants en entertainment van niveau zorgen voor een goed programma waar vrouwen hun grenzen kunnen verleggen, maar ook kunnen genieten en ontspannen. De opbrengst van VrouwenScala gaat naar het lokale project 'Krijg een Kans'.

Interessante Workshops
De lijst van workshops is te vinden op www.vrouwenscala.nl. Deelnemers kunnen aan twee workshops deelnemen. Voor vrouwen die willen weten hoe zij hun 'gunfactor' kunnen verhogen is er de workshop Zakelijk Flirten. Bij de workshop Drama á la Lama leert men met veel humor en fantasie typetjes neer te zetten. En bij Buikdansen wordt kennis gemaakt met oriëntaals dansen. Waan je in met Midden-Oosten door de muziek, de aankleding en het enthousiasme. Bij de workshop Lijflied ontdek je je eigen stem.
VrouwenScala biedt ook praktische workshops zoals Ontdek wijn- en spijs combinaties en de workshop BRAAAND! Wat als thuis de vlam in de pan slaat? Wat doe je dan? Brandweervrouwen vertellen hoe je met een brandblusser te werk moet gaan en hoe je in een huis vol rook de weg nog moet vinden.
Lekker lezen kan ook bij VrouwenScala, vrouwen die zich opgeven voor deze workshop ontvangen de roman 'De Grote Zaal' van Jacoba van Velde vooraf thuis. Een workshop volgen die geestig, kritisch en leerzaam is? Kies dan voor het Naakt in de Kunst. Na de workshop is alles duidelijk over blote billen in de kunst. Meer zin in creatieve workshops? Dan zijn Inspiratie voor een fleurig voorjaar, Modeltekenen, Pimp oma's parels of Persoonlijk Porselein workshops waarvoor gekozen kan worden.

Project 'Krijg een Kans'
De opbrengst van het VrouwenScala 2011 gaat naar het project 'Krijg een Kans'. Dit project is ontwikkeld en wordt beheerd door Zontaclub Rond de Reest. Het project stelt zich ten doel om vrouwen individueel of in groepsverband te stimuleren in hun ontwikkeling en zelfontplooiing. Het gaat hierbij vooral om vrouwen die door bijvoorbeeld een chronische ziekte, werkloosheid of lage opleiding, minder kansen hebben om zichzelf te ontwikkelen. Het ontbreekt hen vaak aan een sociaal netwerk of financiële middelen, waardoor ze zich vaker in een isolement bevinden.

Vrouwen die woonachtig zijn in de gemeenten Meppel, Staphorst, De Wolden, Westerveld en Steenwijkerland kunnen ondersteuning krijgen om hun wensen te realiseren. Zontaclub Rond de Reest wil deze vrouwen helpen om hun dromen waar te maken. Zij hebben vaak onvoldoende financiële middelen om een cursus te volgen, materialen of gereedschappen te kopen om hun hobby uit te oefenen of lid te worden van een vereniging. Om hen te helpen wordt er geen geld gegeven, maar de kosten van de gewenste activiteit worden rechtstreeks vanuit het project betaald.

Meer informatie
Meer informatie over VrouwenScala is te vinden op de website en in de folders die bij meer dan 60 sponsoren liggen. Dankzij het enthousiasme en de sponsoring van vele lokale en regionale bedrijven is het weer mogelijk om een VrouwenScala te organiseren. Hoofdsponsor van het VrouwenScala is Rabobank Meppel-Steenwijkerland. De sponsoring, zowel in natura (materialen en diensten) als door financiële bijdragen zijn nodig om een aantrekkelijk programma samen te stellen.