Rijksvoorlichtingsdienst

Tiende editie Apeldoorn: British-Dutch Dialogue Conferentie in Rotterdam

De tiende editie van de Apeldoorn: British-Dutch Dialogue Conferentieserie vindt plaats van 6 tot en met 8 maart in Rotterdam. Dit jaarlijks terugkerende bilaterale netwerkevenement wordt georganiseerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Britse Foreign and Commonwealth Office en de British Council.

Rondom het thema Making Successful Cities brengt de conferentie een gevarieerde groep van meer dan honderd toonaangevende experts bij elkaar. De conferentie is een platform voor Britse en Nederlandse vertegenwoordigers vanuit onder meer het bedrijfsleven, (semi-)overheid, de culturele sector en de wetenschap om de laatste inzichten uit te wisselen over dit actuele onderwerp.

De Apeldoorn: British-Dutch Dialogue Conferentieserie werd in 1999 gelanceerd door toenmalig prime minister Tony Blair en minister-president Wim Kok. Sindsdien staan de Apeldoorn Conferenties te boek als invloedrijke en belangrijke fora op hoog niveau. De uitwisseling van innovatieve ideeën, ervaring, expertise en 'best practices' vanaf beide zijden van de Noordzee draagt al meer dan tien jaar bij aan versterking van de Brits-Nederlandse relaties.