Gemeente Hulst


Commissaris viert carnaval in Hulst

Op 6 maart 2011 viert de Commissaris van de Koniging carnaval in Hulst & Lamswaarde.

Vanaf 5 tot en met 8 maart 2011 staat de gehele gemeente Hulst in het teken van carnaval. Op zondagmiddag wordt een bijzondere carnavalsvierder begroet: de Commissaris van de Koningin van Zeeland, mevrouw Karla Peijs.

Mevrouw Peijs wordt om 12.00 uur verwelkomd in het stadhuis van Hulst voor de Prinsenreceptie van Algemeen Hulster Carnaval De Vossen. De Vossen vieren dit jaar voor de 44e keer het Hulster carnaval. En dat is een carnavalesk jubileum.

Daarna gaat de Commissaris van de Koningin - in gezelschap van Burgemeester Jan-Frans Mulder - naar Lamswaarde om daar om 13.30 uur op de "VĂ©rkensmarkt" het startsein te geven voor de carnavalsoptocht. Na het voorbij trekken van deze optocht, gaat het weer richting de binnenstad van Hulst om ook daar de tocht te bekijken en om verder te genieten van het carnavalsfeest.

Op 11 januari 2011 ontving de Commissaris van de Koningin alle Zeeuwse Prinsen Carnaval in het Prinsenlogement op het Provinciehuis in Middelburg. Het overgrote deel van deze Prinsen (9 stuks) was afkomstig uit de gemeente Hulst. Dat was voor mevrouw Peijs aanleiding om deze gemeente te bezoeken tijdens de carnavalsperiode.

Mevrouw Peijs laat zich tijdens haar bezoek begeleiden door een trouwe carnavalsvierder, Dijkgraaf van Waterschap Scheldestromen, Toine Poppelaars.