Ingezonden persbericht


Follow 5 Days Off

Persbericht
Amsterdam, 19 januari 2011

Modeselektion bevestigd voor de laatste festivaldag van 5 Days Off

5 Days Off kan weer spraakmakende namen toevoegen aan de line-up van het festival. In voorgaande jaren is 5 Days Off legendarisch afgesloten door o.a. Miss Kittin, Groove Armada en Richie Hawtin, nu valt deze eer ten beurt aan Modeselektion. Op zondag 6 maart presenteert het elektronische muziek festival deze clubavond in de Melkweg, gehost door het Berlijnse DJ en producers collectief Modeselektor. De bevestigde artiesten zijn: Apparat, Hudson Mohawke, Kyle Hall, Siriusmo, Pearson Sound a.k.a. Ramadanman, het Amsterdams DJ collectief Dekmantel en natuurlijk gastheer Modeselektor. Het VJ collectief Pfadfinderei is tijdens Modeselektion verantwoordelijk voor een visueel spektakel.

Al eerder bevestigd voor het festival waren o.a: Caribou (DJ set), Rusko, Hercules & Love Affair, James Blake, Skream, The Twelves, Gold Panda, Kode9&The Spaceape (live), Zomby, MJ Cole, Darkstar, Ikonika&Optimum (live), Loefah, Stijn, Lone, Goth-Trad, Joy Orbison, Aeroplane, Digital Mystikz (Mala+Coki), Matthew Dear (live), Goose, De Jeugd van Tegenwoordig en 2 Many DJ's.

Sinds de release van debuutalbum 'Hello Mam!' in 2005 is Modeselektor één van de belangrijkste nieuwe geluiden in de elektronische muziek. Het duo Gernot Bronset en Sebastian Szary ontmoetten elkaar in de underground scene van Berlijn en begon samen muziek te maken onder de naam Fundamental Knowledge, een naam die ze in 1996 aanpasten in Modeselektor. Op een ondergrond van techno bouwde de groep aan hun eigen geluid met invloeden uit vele muziekstijlen, waaronder hiphop, IDM en elektro. Vanaf 2000 bracht de groep diverse tracks uit op het BPitch Control label van Ellen Alien. Vooral met opvolger 'Happy Birthday' bereikte de groep een heel nieuw publiek, ook buiten de dance scene en groeide zo uit tot één van de belangrijkste acts van deze tijd, een absolute favoriet op festivals.

Uit de samenwerking met geestverwant Apparat kwam in 2009 supergroep Moderat en het gelijknamige album voort. Succesvolle shows op o.a. 5 Days Off 2009 en Lowlands volgden. Samen deden ze ook een tour als support van Radiohead en Modeselektor werkte de laatste jaren samen met Thom Yorke, Björk, Maxïmo Park, Miss Kittin, Boys Noize en Roots Manuva.

Modeselektor blijft zijn horizon verbreden, nu heel letterlijk, met het nieuwe project Modeselektion. Op deel 1 van de serie verzamelalbums selecteren de heren een aantal van hun favoriete artiesten en brengen ze vernieuwende geluiden naar het grote publiek. Onder deze noemer nemen ze ook een aantal protegees mee op de Modeselektion tour, die 6 maart de Melkweg aandoet.

Ticket informatie
Zondag 6 maart- Melkweg: Modeselektion presents: Modeselektor, Apparat, Hudson Mohawke, Kyle Hall, Siriusmo, Pearson Sound a.k.a. Ramadanman, Dekmantel Soundsystem, Pfadfinderei. Ticket ¤18,- Deuren open: 22:00 uur. Modeselektion Ticketlink

5 Days Off - woensdag 2 t/m zondag 6 maart 2011
Melkweg, Paradiso, NIMk.

Losse kaarten en passe-partouts te koop via www.ticketservice.nl, Ticket Service (0900-3001250 - 45cpm), de grotere postkantoren, GWK stationskantoren, Free Record Shops, Concerto, AUB Ticketshop en de website www.5daysoff.nl

Noot voor de redactie


Ingezonden persbericht