Ingezonden persbericht



WOMEN Inc. Festival 2011 presenteert

Mevrouw de Professor talkshow over Spitsuur
vaderschapsverlof versus biologische verschillen

Vrijwel nergens in Europa hebben vaders zo'n kort verlof als in Nederland. Als het aan Europa ligt wordt het vaderschapsverlof Europees geregeld. Maar de huidige liberaal christelijke regering wil vooralsnog van geen vaderschapsverlof weten.

Het korte vaderschapsverlof is een van de spitsuurproblemen waar mensen tegenaan lopen in de drukste jaren van hun leven. Hoe combineer je kinderen met je carrière? Wat voor plek heeft zorg naast je ambities? Mevrouw de Professor organiseert een talkshow over spitsuur. Onder leiding van Sandra Rottenberg vertellen drie topwetenschappers en een politica vanuit hun onderzoek, beleid en persoonlijke leven over de ins- en outs van het spitsuur.

Laura den Dulk, als socioloog gespecialiseerd in de werkprivé balans, kenmerkt Nederland als een vrij traditioneel land wat betreft de verdeling van zorgtaken. Volgens praktisch filosoof Ingrid Robeyns werkt het korte vaderschapsverlof een klassieke rolverdeling in de hand. Maar zitten we wel op een langer vaderschapsverlof te wachten? Nicole Datson, moleculair bioloog, benadrukt dat er wel degelijk biologische verschillen zijn tussen mannen en vrouwen en zij vindt het dan ook niet gek dat dat zijn weerslag heeft op de rolverdeling rond pasgeboren kinderen. Tweede Kamerlid voor de PvdA Mariëtte Hamer is voor een uitbreiding van het verlof voor zowel moeders als vaders.

WOMEN Inc. Festival 2011 | zondag 6 maart | Grote Zaal 11:00 tot 12:30 uur Pakhuis De Zwijger | Piet Heinkade 181 K | Amsterdam

Noot voor redacties