Ingezonden persbericht


HOOFDROL VOOR ALBERT EINSTEIN IN NIEUWE PRODUCTIE VAN JEUGD- EN MUZIEKTHEATER HET FILIAAL

Op zondag 6 maart is in Utrecht de première van Einstein, sneller dan licht. Kunst en wetenschap komen samen in deze gloednieuwe Filiaalvoorstelling over een eigenzinnig en briljant man. Alleen voor nieuwsgierige mensen! Met Ramses Graus, Myrthe Klieverik, Joost Claes en Gábor Tarján.

Na De Oceaanvlucht van Kapitein Lindbergh en Toen stenen nog vogels waren laten Filiaalregisseur Monique Corvers en componist Gábor Tarján zich opnieuw inspireren door iemand die echt heeft bestaan. Albert Einstein vroeg zich als kind al af hoe het zou zijn om op een lichtstraal te reizen. Met zijn oneindige nieuwsgierigheid wist hij vragen te stellen waar niemand op kwam. En regelmatig raakte hij in de problemen omdat hij niet boog voor hoge heren. Hij was moedig, briljant én zijn kennis heeft de wereld veranderd.

In Einstein, sneller dan licht strijden vier spelers met de zwaartekracht. Ze visualiseren Einsteins ideeën over tijd en ruimte in een snelgemonteerde voorstelling vol special effects, live muziek, zang en humor. Je hoeft overigens geen professor te zijn om alles te kunnen volgen, want Einstein zei zelf namelijk ooit: "Alles moet zo simpel mogelijk worden gemaakt, maar niet simpeler!"

Première en tournee
Einstein, sneller dan licht is op 5 maart (try-out om 19.30u) en 6 maart (première om 16.00u) te zien in het Utrechtse Theater Kikker. Reserveren kan via www.theaterkikker.nl of 030 2319666. Daarna volgt een reeks van 46 voorstellingen door Nederland en Vlaanderen. Meer informatie op www.hetfiliaal.nl

Het Filiaal op tournee
Mevr. Ophelia: een intieme voorstelling voor de kleine zaal. In Nederlandse theaters t/m januari 2011 en vanaf april te zien in Schotland, Ierland, Canada en de VS (waaronder een reeks op Broadway, New York). HUIS: een locatieproductie onder gastregie van Jellie Schippers. Toert in de zomer van 2011 langs festivals en schoolpleinen. De vloek van Woestewolf: een familievoorstelling voor de grote zaal naar het boek van Paul Biegel. Première 16 oktober 2011 in Stadsschouwburg Utrecht, tournee t/m eind 2011.