Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T 8 februari 2011

Publiek on stage bij theatervoorstelling Teiresias

Noord Nederlands Toneel laat nieuwe productie ook vanaf het podium aanschouwen

Op 6 maart gaat in de Stadsschouwburg Groningen de voorstelling Teiresias in première van het Noord Nederlands Toneel. Hiervoor kan het publiek zich naast de reguliere entreekaarten ook trakteren op een zogenoemde adventure seat. Deze 50 stoelen op het podium zijn te reserveren tegen een eersterangs prijs en garanderen een unieke ervaring dichtbij de acteurs.

Blinde en ziende acteurs vertellen in de voorstelling over de blinde ziener Teiresias. Vanuit de vraag wat het gezichtsvermogen zegt over de essentie van de mens, worden in de voorstelling alle zintuigen geprikkeld. Om deze ervaring zo intens mogelijk te maken krijgt het publiek de gelegenheid om de voorstelling vanaf een podiumplaats mee te maken. Per avond worden er 50 toeschouwers via een speciale route naar het podium gebracht waar zij op een speciale plek plaatsnemen en in de huid van de voorstelling kruipen.

Voor deze avontuurlijke plaatsen zijn slechts een beperkt aantal kaarten per voorstelling beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen kaarten reserveren via de kassa's van de betreffende schouwburgen. De adventure seats worden zowel in Groningen, Utrecht als Amsterdam aangeboden.

Speeldata

Première Stadsschouwburg Groningen: zo 6 maart 16.00u

Try-outs Stadsschouwburg Groningen: do 3 t/m za 5 maart 20.15u

Stadsschouwburg Groningen: di 8 t/m za 12 maart 20.15u, di 15 t/m za 19 maart 20.15u

Stadsschouwburg Utrecht: ma 28 t/m di 29 maart 20.00u

Stadsschouwburg Amsterdam: di 17 t/m wo 18 mei 20.30u


---