Ingezonden persbericht


Persbericht Kunstvereniging Diepenheim
15 februari 2011

Presentatie Vijfde Tekeningencahier van Drawing Centre Diepenheim op zondag 6 maart 2011 in aanwezigheid van de Gedeputeerde van de provincie Overijssel, Dick Buursink. Aansluitend rondleiding door de groepstentoonstelling Preludium 3 en gesprek met enkele exposanten, door curator Arno Kramer

Voorzitter Martin Verbeek zal zondag 6 maart het eerste exemplaar van het Vijfde Tekeningencahier aanbieden aan de Gedeputeerde Cultuur, Stedelijke Netwerken en Europa van de provincie Overijssel, Dick Buursink. De Tekeningencahiers worden uitgebracht door Drawing Centre Diepenheim en belichten steeds een ander aspect van ontwikkelingen in de hedendaagse tekenkunst.

Drawing Centre Diepenheim is het eerste centrum voor tekenkunst in Nederland. Het heeft al verschillende (groeps) tentoonstellingen op zijn naam staan, van zowel nationale als internationale kunstenaars. Er worden masterclasses en symposia, lezingen en rondleidingen georganiseerd, vaak in samenwerking met partners. Verder worden publicaties uitgebracht, zoals de tekeningencahiers, maar ook publicaties over één kunstenaar of tentoonstelling (bv. in april een essay over de Duitse kunstenares Hanna Nitsch, n.a.v. haar tentoonstelling Fleurs de Mal in Diepenheim van 19 mrt t/m 4 mei 2011).

Zaterdag 12 februari heeft het DrawingCentre voor de eerste keer een opening georganiseerd in het nieuwe onderkomen aan de Kuimgaarden 1 in Diepenheim: Preludium 3. Bij die gelegenheid sprak inleider Lex ter Braak, directeur van het Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst, de verwachting uit dat het Drawing Centre een kruispunt van regionale, nationale en internationale ontwikkelingen in de tekenkunst zal worden. Het fonds heeft belangstelling om Drawing Centre Diepenheim tot één van de locaties te maken waar (internationale) kunstenaars (ondersteund door het Fonds) een periode kunnen komen wonen en werken. Dit past perfect in de ambitie van Kunstvereniging Diepenheim om als 'laboratorium' te functioneren en dus ook letterlijk ruimte te bieden aan kunstenaars.

Preludium 3
Met werk van deelnemers aan de masterclass van de Canadese kunstenares Shelagh Keeley (juni 2010, Diepenheim) Za. 12 feb t/m wo 9 mrt 2011
Op twee locaties: Grotestraat 17 en Kuimgaarden 1 in Diepenheim


---