RTL Group

Brandweerman John Jones brengt kijker 'Dichtbij het Vuur'

Op zondag 6 maart start bij RTL 7 de nieuwe realityserie Dichtbij Het Vuur. In deze spectaculaire serie staat het leven en werk van de brandweerman centraal. De presentatie is in handen van acteur/presentator/brandweerman John Jones. Jones heeft speciaal voor deze reeks zijn brandweerpapieren gehaald en is in de serie ook werkzaam als brandweerman.

Zoals de titel doet vermoeden, wordt de kijker tot dicht bij het vuur meegenomen. Wekelijks gebeurt dit bij een andere brandweerkazerne. John Jones wordt voor deze realityserie in een aantal kazernes in Nederland geplaatst en is een week lang onderdeel van het team. Tijdens zijn werk bij de verschillende brandweercorpsen filmt hij alles wat hij meemaakt. Hij portretteert de brandweermannen, maar zal ook zelf in actie komen als brandweerman. Zo draagt Jones een, speciaal voor het programma ontwikkelde, helmcamera, waardoor de kijker als het ware door de ogen van de brandweerman meekijkt.

De serie laat zien dat het werk van de brandweerman meer behelst dan alleen maar branden blussen; de brandweer geeft advies over brandveiligheid en preventie, maar rukt ook uit als bijvoorbeeld een auto te water raakt of als reanimatie gewenst is. Kortom, de brandweer werkt onder extreme omstandigheden en dat zorgt voor heftige situaties. Hoe gaan de brandweermannen daarmee om, wat drijft ze en hoe is de samenwerking onderling? John Jones zal de mooie verhalen laten zien en vertellen, maar ook de minder mooie kant wordt belicht: hoe gaan de brandweermannen om met de vaak levensbedreigende situaties waarin zij terechtkomen, hoe verwerken zij hun ervaringen en hoe gaat het team met elkaar om?

Naast de persoonlijke verhalen van de brandweermannen en de brandweer in actie, wordt er ruimschoots aandacht besteed aan onderwerpen zoals brandpreventie en -veiligheid en zal iedere aflevering in het teken staan van een bepaald thema. John Jones voegt aan zijn rol als presentator een grote mate van deskundigheid toe en dat maakt deze realityserie tot een informatief programma, maar toont tegelijkertijd ook een heel persoonlijk portret van de hedendaagse brandweerman in Nederland.

Uitzending RTL 7: zondag 6 maart, tussen 20.00 en 20.30 uur.
---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Muriël van Tuijl, tel. 035 - 6718771, muriel.van.tuijl@rtl.nl.