Ingezonden persbericht


6 maart 2011

Tiende editie Rotterdamse Museumnacht werd groots gevierd 46 musea, galeries en overige instellingen verspreid over Rotterdam Zaterdag 5 maart 2011, 20.00 - 02.00 uur

Geen carnaval of wintersport maar kunst en cultuur in tienvoud. Zaterdagavond stond Rotterdam op z´n kop tijdens de tiende Rotterdamse Museumnacht. Het dak ging eraf vanaf de start in het Museumpark tot in de vroege uurtjes. Ernest van der Kwast beet het spits af voor een nacht vol spannende tentoonstellingen, feestelijke optredens en een overvloed aan culturele verrassingen geïnspireerd op het thema 10 x 010.

De opening met de licht- en geluidsshow van Edwin van der Heide was weergaloos. Het massaal toegestroomde publiek stond met open mond en trillend op de benen. Daarna volgden talloze traktaties met de meest uiteenlopende en vooral verrassende programma's bij de 46 verschillende musea, galeries en andere instellingen. Flashmobs, literaire tatoeages, lesjes Rotterdams dialect, een pindakaasvloer en kleurrijke performances op straat zoals 3D-digitalisering, het snackloket met stillevens, muzikale processies en geurlogo's. Waar het publiek ook kwam, de Rotterdamse Museumnacht, zorgde voor blije gezichten en hartverwarmende reacties.

Waarderingsprijzen

Op donderdag 14 april worden de waarderingsprijzen uitgereikt. De Nieuwe Maan is de waarderingsprijs die elk jaar wordt uitgereikt aan het museum en aan de galerie/overige instelling met het meest originele, vernieuwende programma dat een kwaliteitsimpuls weet te geven aan de Rotterdamse Museumnacht. Een vakjury bestaande uit duo's van professionals en jongeren beoordeelt alle deelnemers. Nieuw in 2011 is Museum Uitmail Publieksprijs want de mening van het publiek is minstens zo belangrijk. Het museum, de galerie of andere instelling die volgens het publiek de meest fascinerende plek tijdens de Museumnacht verdient deze prijs.

Noot voor de redactie,