Politie Drenthe

Zondag 6 maart 2011

Provincie Drenthe, 06-03-2011

Geplande verkeerscontroles in de regio

REGIO De politie kiest ervoor om verkeerscontroles aan te kondigen, hoewel niet tot in detail bekend is op welke plaats de controle gehouden wordt. Controleren gebeurt op basis van onderzoeksgegevens over de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Uit deze gegevens zijn voor ieder speerpunt (snelheid, alcohol, roodlicht, helm, gordel) de meest verkeersonveilige weggedeelten geselecteerd waar Politie Drenthe structureel controleert. Politie Drenthe zal deze week op verschillende plekken in de regio controles uitvoeren. Op maandag 7 maart vindt een snelheidscontrole plaats op de N376. op dinsdag 8 maart zal er een gordelcontrole plaatsvinden in Zuidoost Drenthe en op donderdag 10 maart zal er een alcoholcontrole plaatsvinden in Assen. Kijk ook op:www.verkeershandhaving.nl. De resultaten van deze controles worden in de reguliere persberichten meegenomen. Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer.

Weggenomen tas uit auto terecht

ASSEN De tas die op vrijdagavond 4 maart tussen 20.00 uur en 21.00 uur uit de auto van een 58-jarige vrouw uit Assen werd weggenomen is terecht. De tas werd teruggevonden in een straat en is teruggeven aan het slachtoffer van de brutale diefstal. Nadat zij vrijdagavond had getankt bij een tankstation aan de Zwartwatersweg, liep zij de winkel binnen om te betalen. Nadat de vrouw de winkel weer uitkwam, deed ze de deur van de auto open. Ineens stonden er meerdere personen bij haar auto en werd haar tas uit de auto gepakt en renden zij weg in de richting van de Molenstraat.

Aanrijding na keren op weg

ZUIDWOLDE Zaterdagmiddag heeft op de N48 een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenautos. Een 52-jarige automobiliste uit Leusden reed over de N48 in de richting van Ommen. De automobiliste kwam erachter kwam ze verkeerd reed. Ze parkeerde haar auto in de berm en wilde keren. Hierbij zag de vrouw een 29-jarige automobilist uit Holten over het hoofd. Beide autos raakten elkaar en de auto van de vrouw moest worden afgesleept. Niemand raakte gewond. De vrouw kreeg een bekeuring voor het draaien op de autoweg.

Eenzijdig verkeersongeval met letsel

ASSEN Zaterdagmiddag heeft op de Amerikaweg een verkeersongeval met letsel plaatsgevonden. Een 22-jarige automobilist uit Assen reed over de Amerikaweg, raakte door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en reed zijdelings tegen een boom aan. De man raakte door de botsing bekneld. De brandweer, een traumateam en verpleegkundigen van het ambulanceteam haalden de beknelde man uit de sportwagen. Hij werd ernstig gewond naar het UMC te Groningen overgebracht. De politie heeft de sporen van het ongeval vastgelegd om de juiste toedracht te achterhalen.

Alcomobilist aangehouden

EMMEN De politie heeft zaterdagavond op de Boskamp een 30-jarige automobilist uit Emmen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de automobilist met een behoorlijke snelheid rijden over de Kerkhoflaan. Op de Boskamp werd de man aan de kant van de weg gezet en werd hij aangesproken op zijn rijgedrag. De man moest ook een blaastest ondergaan en hij bleek teveel alcohol te hebben gedronken. De man werd aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau. Via een ademanalyse scoorde de man 250 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van een uur opgelegd.

Auto over de kop

EXLOO Zaterdagavond is een personenauto van de Buinerweg geraakt en sloeg vervolgens over de kop en kwam aan de linkerklant in een greppel tot stilstand. Een 39-jarige automobilist uit Emmen reed samen met drie andere personen in de auto. De auto kwam door onbekend oorzaak in de rechterberm terecht. De automobilist probeerde te corrigeren, maar raakte de macht over het stuur kwijt. Voor zover bekend raakte niemand gewond. De 39-jarige automobilist had geen alcohol gedronken. De auto moest worden afgesleept.

Mannen aangehouden op verdenking van inbraak

EMMEN De politie heeft zaterdagavond op de Dwinger vier mannen (34, 35 en 46 jaar uit Emmen en een 44-jarige man uit Wassenaar) aangehouden op verdenking van woninginbraak. De politie had een melding gekregen. Na onderzoek werd bij een woning braakschade aangetroffen. Drie mannen werden door de politie in de omgeving aangetroffen. Na onderzoek wist de politie een vierde man in een auto aan te houden. De mannen werden overgebracht naar het politiebureau en werden ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanhouding voor rijden onder invloed van alcohol

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Europaweg-Zuid een 35-jarige automobilist uit Odoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man moest tijdens een alcoholcontrole een blaastest ondergaan en bleek teveel alcohol te hebben gedronken. De man werd aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. De man scoorde 395 ug/l en kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd. Tegen de man werd ook proces-verbaal opgemaakt.

GIETEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Brink een 44-jarige automobiliste uit Gieten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De vrouw moest tijdens een controle een blaastest ondergaan en bleek teveel alcohol te hebben gedronken. De vrouw werd aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. De vrouw scoorde 345 ug/l en kreeg een rijverbod van 2 uur opgelegd. Tegen de vrouw werd ook proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt mannen aan

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Stadsbroek een 22-jarige man uit Grolloo aangehouden voor het niet voldoen aan een vordering. De politie had een melding gekregen van een vechtpartij. Ter plekke troffen agenten meerdere personen aan en de politie hield een 40-jarige man uit Grolloo aan voor mishandeling. De 22-jarige man voldeed niet aan een vordering om weg te gaan en werd ook aangehouden. Een 21-jarige man uit Grolloo werd aangehouden belediging. De man schold een agent uit. Een 28-jarige man werd aangehouden voor belemmering van een aanhouding. Allen werden overgebracht naar het politiebureau en werden ingesloten. De politie heeft de zaak in behandeling.

Man aangehouden voor belediging

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige man uit Assen op de Singelpassage aangehouden voor belediging. Agenten hadden de man gewaarschuwd om niet in een steeg te plassen. De man liep weg en beledigde een agent. De man werd vervolgens aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij mocht vervolgens het politiebureau verlaten.

Verkeersongeval met materiële schade

ZWARTEMEER Zaterdagochtend heeft op de Eemslandweg een verkeersongeval met materiële schade plaatsgevonden. Ter plekke bleek dat twee personenautos met elkaar in botsing waren gekomen. Op de Eemslandweg wilde een 59-jarige automobiliste uit Zwartemeer links afslaan. De vrouw kwam tot stilstand. Een 18-jarige automobilist uit Klazienaveen reed erachter en zag dit te laat. Een botsing was het gevolg. Beide autos moesten worden afgesleept. De 59-jarige vrouw en inzittende werden ter controle per ambulance naar het ziekenhuis in Emmen overgebracht.