Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.25 uur

Utrecht, 06-03-2011

Alcohol

HOOGLAND Een beginnend bestuurder raakte in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 maart zijn rijbewijs kwijt omdat hij een behoorlijke slok te veel op had.

Rond 02.25 uur controleerden agenten een 22-jarige automobilist uit Hoogland op de Hamseweg. Hij bleek te veel alcohol achter zijn kiezen te hebben en de agenten hielden hem aan.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Hooglander 595 ug/l, bijna zeven keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Fietsster gewond

AMERSFOORT Op vrijdagochtend 4 maart kwam een fietsster ten val en raakte gewond.

Rond 09.00 uur fietste een 47-jarige vrouw uit Amersfoort over de Noordewierweg. Door de gladheid, kwam zij ten val en brak vermoedelijk haar bovenbeen. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Te veel op

AMERSFOORT Een automobilist bleek aan het begin van de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 maart veel te veel gedronken te hebben.

Rond 00.30 uur wilden agenten een automobilist op de Molenstraat controleren. Zij gaven hem een stopteken, maar hij negeerde dat en reed door. De agenten wisten hem uiteindelijk op het Eemplein aan de kant te zetten. Uit de blaastest bleek dat de automobilist, een 21-jarige man uit Soest, een behoorlijke slok te veel op had. De agenten hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau.

Bij de ademanalyse blies hij 645 ug/l, meer dan zeven keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Ernstig gewond

AMERSFOORT Een man raakte aan het begin van de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 maart zwaargewond bij een val van een balkon.

Net na middernacht bevonden meerdere mensen zich in een woning op de vierde verdieping van een flat aan de Arendshorst. Eén van hen, een 23-jarige man uit Amersfoort, ging even een luchtje scheppen op het balkon en een 22-jarige Amsterdamse liep met hem mee. Wat daar precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. Mogelijk is hij uit balorigheid op de reling van het balkon gesprongen, waarbij hij zijn evenwicht verloor. De Amsterdamse heeft nog geprobeerd hem beet te pakken, maar dat mislukte. De Amersfoorter viel naar beneden.

Hij raakte zeer ernstig gewond en onder andere een traumahelikopter kwam ter plaatse. Het slachtoffer werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar met meerdere botbreuken opgenomen. De politie stelt een onderzoek in naar wat er precies is gebeurd en heeft met alle aanwezigen gesproken.

Ongeluk

AMERSFOORT Een automobilist raakte in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 maart van de weg. Hij en zijn passagiere raakten gewond.

Rond 01.25 uur reed een 66-jarige automobilist uit Amersfoort over de Outputweg. Bij hem in de auto zat zijn 61-jarige echtgenote. Door nog onbekende oorzaak raakte hij de macht over het stuur kwijt, belandde in de berm en botste tegen meerdere bomen. Beide inzittenden werden voor onderzoek per ambulance naar het Elisabethziekenhuis in Amersfoort gebracht. De auto raakte zwaar beschadigd en moest worden weggesleept.