Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.20 uur

Utrecht, 06-03-2011

Fietser aangereden

MONTFOORT Een fietser werd op vrijdagochtend 4 maart door een automobilist aangereden. De automobilist ging er vervolgens vandoor.

Rond 08.20 uur kreeg de politie de melding dat een 14-jarige fietser uit Montfoort op de Onder de Boompjes, vlakbij de brug, door een automobilist was aangereden. De jongen kwam ten val, maar raakte niet gewond. Toen hij zijn fiets voor de auto had opgepakt, ging de automobilist ervandoor. De fiets raakte beschadigd.

Agenten zagen de auto kort daarna op de Breukelerwaard in Breukelen rijden. Zij hielden de automobilist, een 43-jarige man uit Montfoort, aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van de plaats van het ongeval.

Bejaarde vrouw bestolen

MIJDRECHT Een bejaarde vrouw werd op vrijdag 4 maart door een man van haar pinpas bestolen. Hij bleek hetzelfde bij een ander te hebben geprobeerd.

Rond 12.50 uur kreeg de politie de melding dat een 83-jarige bewoonster van een woning aan de Helmstraat het slachtoffer was geworden van een babbeltruc. Agenten gingen ter plaatse en spraken met het slachtoffer. Zij verklaarde dat de man die ochtend met een smoes bij haar was binnengekomen en haar haar pincode had ontfutseld. Tevens wist hij haar pinpas te bemachtigen, waarna hij ervandoor ging. Het slachtoffer nam kort daarna contact met de bank op om de pas te laten blokkeren.

Later in de middag kreeg de politie de melding dat dezelfde verdachte rond 10.00 uur bij een andere woning aan de Helmstraat ook had geprobeerd dezelfde truc toe te passen. Dat was toen mislukt.

Signalement:

Lichtgetinte man, Oost Europees uiterlijk, 20-30 jaar, 1.70-1.80 meter, blauw spijkerjack en blauwe spijkerbroek.

Aan getuigen van de (poging tot) diefstallen en aan mensen die de verdachte op of in de omgeving van de Helmstraat hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Hennepkwekerij

MAARSSEN De politie heeft op vrijdag 4 maart een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelden agenten rond 09.30 uur een onderzoek in een woning aan Reigerskamp in. Daarbij troffen zij een hennepkwekerij met 175 planten aan. De kweekapparatuur en planten werden in beslag genomen en worden vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt.

In het pand bevonden zich een 21-jarige vrouw uit Hilversum en een 27-jarige man uit Maarssen. Beiden zijn aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ongeval op Rijksweg A2

MAARSSEN Op zaterdagavond botsten twee autos op de Rijksweg A2 op elkaar. In één van de autos troffen agenten een vuurwapen aan.

Rond 22.20 uur reed een 20-jarige automobilist uit Duitsland over de A2 in de richting van Utrecht. Ter hoogte van Maarssen reed hij met een snelheid van ongeveer 100 km/u over de rechterrijstrook. Hij zag dat een auto hem met hoge snelheid van achteren naderde. Volgens een getuige reed deze auto, bestuurd door een 28-jarige man uit Deventer, met een snelheid van 140 tot 150 km/u. De Deventenaar stuurde opeens van de linkerrijstrook naar rechts, raakte daardoor de rechterachterzijde van de auto van de Duitser. Beide autos begonnen te tollen. De Deventenaar botste vervolgens tegen de vangrail aan de linkerzijde van de weg, de Duitser botste tegen de vangrail aan de rechterzijde van de weg.

De Deventenaar raakte gewond. Agenten zagen in zijn auto een vuurwapen liggen en hielden hem daarop aan. Hij werd onder politiebegeleiding per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Dat mocht hij na medisch onderzoek verlaten. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Belediging

WOERDEN Een jongeman beledigde in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 maart een agent en werd aangehouden. Een maatje van hem werd bekeurd.

Rond 03.30 uur fietste een agent over de Stationsweg. Daar stond een groep jongens. Toen hij de groep was gepasseerd, riep één van hen een belediging naar de agent. Die kon niet zien wie dat was, maar een andere agent die een stukje achter hem reed, zag wel wie de verdachte was. Daarop werd de verdachte, een 18-jarige jongeman uit Kamerik, aangehouden voor belediging. De groep bemoeilijkte dat, waarop meerdere agenten ter plaatse gingen. De groep werd gevorderd te vertrekken. Eén van hen, een 17-jarige jongen uit Kamerik, bleef vervelend en weigerde weg te gaan. Daarop werd hij door agenten apart genomen en kreeg hij een bekeuring voor het niet voldoen aan bevel of vordering.

De aangehouden verdachte werd naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal voor belediging opgemaakt. De horecagelegenheid waarvoor het feit zich afspeelde heeft in het kader van Veilig op stap het tweetal een ontzegging voor een jaar gegeven.

Zinloos geweld

HARMELEN Een fietser werd in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 maart kennelijk zonder enige aanleiding in zijn gezicht geslagen.

Rond 02.00 uur fietste een 19-jarige jongeman uit Harmelen over de Kalverstraat. Hij zag daar drie jongens lopen en één van hen sloeg hem kennelijk zonder enige aanleiding in zijn gezicht. Het slachtoffer ging er op de fiets vandoor. Kort daarna zag hij een politieauto rijden en sprak de agenten aan. Hij vertelde het verhaal en stapte in de politieauto om naar de verdachte te zoeken. Zij troffen hem verderop in de Kalverstraat aan. Daarop hielden de agenten de verdachte, een 17-jarige jongen uit Harmelen, aan. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.