Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.40 uur

Utrecht, 06-03-2011

Houtdief

ZEIST - Agenten hielden op zaterdagmiddag 5 maart een man aan op verdenking van houtdiefstal.

Rond 13.25 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Krakelingweg hout op een aanhangwagen aan het laden was. Agenten gingen ter plaatse, maar de verdachte bleek met een bestelbus met daarachter de aanhangwagen te zijn weggereden.

Agenten gingen naar de woning van de eigenaar van de bestelbus, een 55-jarige man uit Amersfoort. Daar hielden zij hem aan. Hij bleek twaalf boomstammen met een lengte van twee meter en een doorsnee van twintig centimeter te hebben gestolen. De aanhangwagen met het hout werd in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kopstoot

ZEIST Een ruzie tussen twee jongens liep in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 maart uit op een kopstoot.

Rond 01.30 uur bevonden een 17-jarige jongen uit Driebergen-Rijsenburg en een 18-jarige jongen uit dezelfde plaats zich in horecagelegenheid aan de Tweede Dorpsstraat. Zij kregen woorden met elkaar, waarbij de 18-jarige jongen kwaad werd en de ander een kopstoot op zijn neus gaf. Daarbij liep het slachtoffer een bloedneus op.

Agenten gingen ter plaatse. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling en de agenten hielden de 18-jarige verdachte aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling

ZEIST - Drie jongemannen werden in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 maart door meerdere andere jongemannen mishandeld.

Rond 03.00 uur liepen drie vrienden, jongemannen van 18 jaar uit Driebergen-Rijsenburg (2) en Utrecht (1), over een parkeerplaats op de Laan van Beek en Royen. Op het moment dat zij hun fietsen wilden pakken, zagen zij dat meerdere jongemannen op hen af kwamen lopen. Vervolgens werd het drietal door hen mishandeld, waarbij de slachtoffers letsel aan hun hoofd en lichaam opliepen. Daarna gingen de verdachten ervandoor. De slachtoffers herkenden meerdere van hun belagers als jongemannen waar zij in het verleden al problemen mee hadden gehad. De drie gingen naar het politiebureau om aangifte van mishandeling te doen. De politie stelt een onderzoek naar de verdachten in.

Verkeersongeval met letsel

GROENEKAN Aan de Nieuwe Weteringseweg vond zaterdagavond omstreeks 22.35 uur een ongeval plaats tussen twee autos.

Een 23-jarige bestuurder uit Utrecht reed samen met zijn 22-jarige vriendin uit Bilthoven en nog een andere inzittende, een 19-jarige man uit Maarssen, in de richting van Soest. Opeens wilde hij draaien om toch de andere kant op te gaan. Hij sloeg daarom een weg in naar rechts en keerde om vervolgens de weg over te steken. Hierbij zag hij vermoedelijk het andere voertuig dat van links kwam, over het hoofd. Een botsing was het gevolg. Hij raakte het voertuig met vier inzittenden vol in de flank. De passagiers aan de rechterzijde van dit voertuig liepen hierdoor letsel op en werden vervoerd naar het ziekenhuis. Ook de 23-jarige bestuurder uit Utrecht en zijn vriendin werden meegenomen naar het ziekenhuis voor onderzoek.