Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.35 uur

Utrecht, 06-03-2011

Te veel gedronken

WIJK BIJ DUURSTEDE Een automobilist bleek op vrijdagavond 4 maart te veel gedronken te hebben en raakte zijn rijbewijs kwijt.

Rond 23.40 uur controleerden agenten een 28-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede op de Gansfortstraat. Hij had duidelijk te veel alcohol op en de agenten hielden hem aan. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 735 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Verwarde man

DOORN Agenten hielden op vrijdag 4 maart een verwarde man aan, die met een bivakmuts op en kennelijk gewapend door een bos had gelopen.

Rond 07.25 uur kreeg de politie de melding dat een man in het bos aan de Molenweg zou lopen. Hij zou een bivakmuts op hebben en een holster dragen, met daarin kennelijk een vuurwapen. Meerdere agenten gingen ter plaatse en stelden een onderzoek in, maar troffen de verdachte daarbij niet aan.

Op het politiebureau meenden agenten de verdachte te herkennen van een melding van een verdachte situatie van enkele dagen eerder. Daarbij hadden zij 41-jarige man uit Doorn bij zijn woning gesproken. Hij kwam toen verward over, maar omdat hij geen strafbare feiten had gepleegd, waren de agenten weggegaan. Agenten gingen naar de woning van deze man. Hij bleek thuis te zijn. De agenten troffen het holster met het vermoedelijk vuurwapen in de woning aan. Daarop werd de verdachte aangehouden. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en was zeer verward. Een crisisarts onderzocht de verdachte en liet hem verplicht opnemen in een psychiatrische instelling.

Beginnend bestuurder

RHENEN Een beginnend bestuurder raakte in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 maart zijn rijbewijs kwijt omdat hij veel te veel had gedronken.

Rond 03.55 uur controleerden agenten een 19-jarige automobilist uit Scherpenzeel (Gld) op de Cuneraweg. Hij bleek de nodige alcohol op te hebben en de agenten hielden hem aan. In het politiebureau blies hij bij de ademanalyse 500 ug/l, ruim 5,5 keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. De verdachte kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs in het politiebureau achterlaten.

Straatroof

VEENENDAAL Een 13-jarige jongen werd op vrijdagmiddag 4 maart door enkele leeftijdsgenoten beroofd.

Rond 14.20 uur fietste een 13-jarige jongen uit Opheusden met een vriendje over het Prins Willem-Alexanderpark. Daar werden zij door een groepje van 8/9 jongens tot stoppen gedwongen. Twee van de jongens eisten geld van de 13-jarige jongen. Daarbij bedreigden zij hem en werd hij geslagen. De verdachten maakten een klein geldbedrag buit en gingen er vervolgens met de rest van de groep op de fiets vandoor. Het slachtoffer liep een pijnlijk oor op. Hij ging naar het politiebureau en deed aangifte van de beroving.

De beide verdachten waren lichtgetinte jongens van 13/14 jaar. Eén van hen had een zwart Nike-petje op en de ander droeg een blauw/wit Adidasvest en een lichtblauwe spijkerbroek.

Aan getuigen van de straatroof en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Verdachte aangehouden voor vernieling auto
WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een man aangehouden omdat hij een spiegel zou hebben vernield van een onopvallende politieauto.

Omstreeks 00.25 uur kreeg de politie een melding van een getuige die had gezien dat er een groep jongeren stond voor een flatgebouw aan de Dukdalf en dat een van hen een spiegel had afgetrapt van een onopvallende politieauto. Toen agenten ter plaatste kwamen was de groep verdwenen, maar op een plein aan het Sluishoofd werd de 21-jarige verdachte uit Wijk bij Duurstede gezien en kon daar worden aangehouden. Hij werd meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Verdachte aangehouden
VEENENDAAL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een man aangehouden voor mishandeling.

Omstreeks 02.05 uur kreeg de politie een melding van een mishandeling in een horecagelegenheid aan de Markt. Een 27-jarige man uit Veenendaal liep hierbij verwondingen aan zijn nek op. Er waren meerdere getuigen die gezien hadden dat de 25-jarige verdachte uit Mook hiermee te maken had. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Te veel gedronken

VEENENDAAL- De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag een man aan omdat hij met te veel drank op achter het stuur zat.

De politie zag tijdens de surveillance de 26-jarige man uit Leersum omstreeks 03.15 uur rijden in zijn bestelauto aan de Kerkewijk. Het bleek dezelfde man te zijn die een dag eerder dronken in dezelfde bestelauto zat, die toen stil stond. Agenten vertrouwden het daarom niet en gaven de man een stopteken, hierop reageerde de verdachte met moeite, maar uiteindelijk zette hij zijn wagen toch aan de kant. Een blaastest wees uit dat de man te veel had gedronken. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 820 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.