Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.10 uur

Utrecht, 06-03-2011

Woningoverval
UTRECHT Op vrijdagavond 4 maart drongen twee mannen een woning binnen. Zij gingen er met enkele goederen vandoor.

Rond 22.10 uur bevonden een 52-jarige man en zijn 50-jarige vrouw zich in hun woning aan de Oude Daalsestraat. Zij hadden een vriend op bezoek. Rond 22.10 uur werd er aangebeld. De Utrechtse deed de voordeur open, waarna twee mannen de woning binnendrongen. In de woning ontstond een schermutseling tussen de indringers en de beide Utrechters, terwijl de vriend 1-1-2 belde. De verdachten namen enkele goederen uit de woning mee en gingen ervandoor. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en zochten in de omgeving naar de verdachten, maar zij werden niet meer aangetroffen.

Signalement

Negroïde mannen, begin twintig en tussen de 1.7580 en 1.85 meter. Zij droegen donkere kleding.

Aan getuigen en aan mensen die de verdachten op of in de omgeving van de Oude Daalsestraat hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van Utrecht stad op telefoonnummer 0900-8844.

Gestolen bromfiets

UTRECHT Agenten hielden op vrijdagavond 4 maart een jongeman op een gestolen bromfiets aan.

Rond 20.30 uur wilde een agent een bromfietser op de Beneluxlaan controleren en gaf hem een stopteken. In plaats van te stoppen, ging de bromfietser ervandoor, waarna een achtervolging ontstond. Die vond plaats op de Beneluxlaan, Aziëlaan en Europalaan. In de tunnel onder het Europaplein ging de verdachte onderuit, liet zijn bromfiets achter en vluchtte te voet de trap op naar de Europalaan. Daar werd hij aangehouden, waarbij hij zich verzette, onder controle moest worden gebracht en werd geboeid. De bromfiets bleek onlangs in Utrecht te zijn gestolen. De verdachte, een 18-jarige jongeman uit Utrecht, werd naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten .

Gewelddadige straatroof

UTRECHT Een vrouw werd op vrijdagmiddag 4 maart door twee jongens beroofd.

Rond 15.15 uur stapte een 30-jarige vrouw uit Utrecht met haar 5-jarige nichtje op de Stelviobaan uit de bus. Zij zag daar twee jongens op een hek zitten. Zij liep langs hen heen in de richting van de Karpaten. Toen zij op de Karpaten liep, zag zij dat de twee haar volgden. In het parkje aan de Harz, pakten de beide jongens de tas van de Utrechtse beet. Toen zij die vasthield, werd zij door één van de verdachten geslagen, waardoor zij zich gedwongen zag de tas los te laten. De verdachten gingen er te voet vandoor. Zowel het slachtoffer als haar 5-jarige nichtje waren zeer overstuur van de gewelddadige straatroof.

Signalementen


1) Lichtgetinte jongen, 17-20 jaar, 1.75-1.80 meter, mager postuur, zwart opgeschoren haar, opvallend borstelige wenkbrauwen en een ingevallen gezicht. Hij droeg een halflange zwarte stoffen jas en een spijkerbroek;


2) Lichtgetinte jongen met bleke gelaatskleur, 15-17 jaar,
1.60-1.65 meter en een normaal postuur. Hij droeg eveneens een half lange zwarte stoffen jas en een spijkerbroek. Hij had een zwart petje op.

Aan getuigen van de straatroof en aan mensen die menen de verdachten te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van Utrecht stad op telefoonnummer 0900-8844.

Autobrand

UTRECHT Een auto werd op vrijdagavond 4 maart in brand gestoken.

Rond 20.45 uur hoorde een getuige enkele klappen op de Burgemeester van Tuyllkade. Toen hij de kant van het geluid opkeek , zag hij dat een auto in brand stond en dat een man bij de auto wegrende. De getuige belde 1-1-2 en de politie en brandweer gingen ter plaatse.

Agenten zochten in de omgeving naar de verdachte, een man met een donkere jas, zwarte muts en een spijkerbroek, maar hij werd niet meer aangetroffen. De brandweer bluste de brand, maar kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. De 33-jarige Vianeese eigenaar deed aangifte van brandstichting.

Aan getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van Utrecht stad op telefoonnummer 0900-8844.

Gestolen fiets

UTRECHT Straatcoaches betrapten op vrijdagavond 4 maart een fietsendief en droegen hem over aan de politie.

Rond 18.30 uur zagen drie straatcoaches een man op de Van Brammendreef met een op slot staande fiets slepen. Hij zei dat die van zijn moeder was, waarop de coaches zeiden met hem mee naar huis te lopen. Op de Loevenhoutsedijk ging de verdachte er te voet vandoor, maar de coaches wisten hem op de Okkernootstraat te achterhalen. De verdachte, een 26-jarige man uit Utrecht, werd even later aan de politie overgedragen. Hij en de fiets werden naar het politiebureau overgebracht. Hij bekende de fiets te hebben gestolen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Van auto beroofd

UTRECHT Een man werd aan het begin van de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 maart van zijn auto beroofd.

Kort na middernacht stond een 42-jarige man uit Utrecht met zijn auto stil op de Alexander de Grotelaan. Terwijl hij aan het bellen was, werden twee portieren van de auto opengetrokken. Twee mannen bedreigden hem met een steekwapen en eisten geld. Hij moest uitstappen, waarna één van de verdachten hem weer met het steekwapen bedreigde. Het slachtoffer vluchtte vervolgens te voet. Hij zag dat beide mannen in zijn auto stapten en ermee vandoor gingen. De auto is een blauwe Ford Fiësta van het bouwjaar 1998.

Signalementen:

Lichtgetinte man, 40-45 jaar, 1.75-1.80 meter, normaal postuur, kort ringbaardje en hij droeg een muts.

Blanke man, 40-45 jaar, 1.70-1.75 meter, normaal postuur, kort rossig haar en ingevallen wangen.

Aan getuigen van de beroving wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht stad op telefoonnummer 0900-8844.

Winkeldief

UTRECHT Agenten hielden op zaterdagmiddag 5 maart na een achtervolging een winkeldief aan.

Rond 17.10 uur kreeg de politie de melding dat een dief bij een winkel op de Steenweg was betrapt en ervandoor was gegaan. Een getuige, die telefonisch contact hield met de politiemeldkamer, zou achter hem aan zitten.

Agenten werden door de aanwijzingen van de getuige naar het Schoolplein geleid. Daar hielden zij de verdachte, een 18-jarige man uit Utrecht, aan. Hij had zijn buit (schoenen) niet meer bij zich, want die had hij in de winkel achtergelaten, toen hij betrapt werd. Wel had hij een tas bij zich met kledingstukken, waar de prijslabels nog aan zaten. Vermoedelijk waren deze ook van diefstal afkomstig. Hij is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Gewonde bewapende man

UTRECHT Agenten hielden in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 maart een gewonde met messen bewapende man aan. Later bleek wat er precies was gebeurd.

Rond 00.20 uur zagen agenten op de Stelviobaan een man over de rijbaan lopen. Zij wilden de man aanspreken, zagen daarbij dat hij een hakmes in een hand hield en een verwonding aan zijn hand had. Zij sommeerden hem het mes te laten vallen, wat hij na enig aandringen deed. De agenten boeiden hem en troffen nog twee messen in zijn kleding aan. De verwonding had hij met een stukje keukenpapier met een roze motiefje afgedekt. De agenten brachten hem over naar het politiebureau. De verdachte, een 30-jarige Utrechter, werd door een arts onderzocht, waarbij bleek dat zijn hand moest worden gehecht.

Ongeveer een uur na de aanhouding van de verdachte kreeg de politie de melding dat er was ingebroken bij een woning aan de Tirol. Agenten stelden daar een onderzoek in en troffen door de gehele woning bloedsporen aan. Ook zagen zij meerdere messen liggen, soortgelijk aan die de aangehouden Utrechter bij zich had. Tevens troffen de agenten een keukenrol aan, met hetzelfde roze motiefje. Kennelijk had de Utrechter in de woning ingebroken en was daarbij gewond geraakt. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man mishandeld

UTRECHT Een medewerker van een horecagelegenheid werd in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 maart door drie mannen mishandeld. Eén verdachte werd aangehouden.

Rond 00.10 uur zag een 21-jarige medewerker van een horecagelegenheid aan de Lichte Gaard, dat drie mannen hun jas pakten om kennelijk even buiten te gaan roken. Eén van hen pakte de verkeerde jas, waarop de eigenaar van de jas daar op een rustige manier iets van zei. De man reageerde agressief en gaf hem een klap in het gezicht. De medewerker kwam tussen beiden, maar werd vervolgens door de drie mannen aangevallen en geslagen. Meerdere klanten kwamen hem te hulp, waarna de verdachten ervandoor gingen.

Gewaarschuwde agenten gingen ter plaatse. Bij een onderzoek in de omgeving zagen zij het drietal lopen. De drie gingen er te voet vandoor. De agenten hielden één van hen, een 41-jarige man met een onbekende woonplaats, op de Springweg aan, de anderen wisten te ontkomen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling.

Heterdaad

UTRECHT Agenten zagen op zaterdagavond 5 maart op heterdaad dat meerdere jongens een woninginbraak pleegden. Een van de verdachten viel van een balkon naar beneden.

In de avonduren zagen agenten dat enkele jongens op de Stanleylaan langs een regenpijp omhoog klommen en in een woning inbraken. De betrapte inbrekers schrokken van de agenten, gooiden hun buit (flatscreen en laptop) weg en probeerden te ontkomen. Eén van hen, een 17-jarige jongen uit Utrecht, viel bij zijn vlucht van een balkon van de eerste verdieping en raakte lichtgewond. Hij en zijn drie medeverdachten, Utrechtse jongens van 13, 16 en 17 jaar, werden aangehouden. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Poging beroving

UTRECHT Twee jongens probeerden in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 maart een man te beroven. Zij gingen er zonder buit vandoor.

Rond 00.10 uur liep een 31-jarige man uit Utrecht over de Monnetlaan. Daar kwamen twee jongens op hem af, die hem met wapens bedreigden en geld eisten. Toen het slachtoffer aangaf geen geld te hebben, sloegen zij hem. Toen zij kennelijk doorkregen dat hij echt geen geld had, gingen zij er te voet vandoor. De politie werd gewaarschuwd en agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar troffen de verdachten niet meer aan.

Signalementen:

Lichtgetinte jongen 15-17 jaar, tenger tot normaal postuur, donker kort haar, smal gezicht, grote lippen en hij droeg een donkere jas en een lichte spijkerbroek;

Lichtgetinte jongen, 15-17 jaar, normaal tot gezet postuur, donker haar, bol gezicht en hij droeg een donkere jas.

Aan getuigen en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht stad op telefoonnummer 0900-8844.