Politie Groningen

Zondag 6 maart 2011

Provincie Groningen, 06-03-2011

Beschonken automobilist verlaat plaats ongeval

GRONINGEN De politie heeft zaterdagavond een 25-jarige automobilist aangehouden die er na een eenzijdig ongeval vandoor was gegaan. De man uit Den Haag was op de Voorbeetseweg in Sellingen de controle over zijn voertuig kwijtgeraakt en kwam via de berm in een leegstaande sloot terecht. De Hagenaar kon zelf zijn auto verlaten en was naar bekenden in de buurt gegaan. De politie werd door een getuige over de aanrijding geïnformeerd en nam polshoogte. Al gauw bleek waar de bestuurder naartoe was gegaan en daar namen agenten een blaastest van de 25-jarige. Hij bleek ruim één promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt. Het voertuig van de man is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Automobilist geslagen door onbekende

GRONINGEN Een 55-jarige automobilist uit de gemeente Borger-Odoorn is zaterdagavond knock-out geslagen op de kruising Damsterdiep met de Europaweg. Een automobilist in een donkergekleurde Volkswagen stationswagen stapte bij de verkeerslichten uit en opende het portier aan de bijrijderskant van de 55-jarige. Daarbij richtte de verdachte zich dreigend richting een vrouwelijke inzittende. De Drentse bestuurder stapte vervolgens uit en kreeg direct een klap in het gezicht. Hij viel hierdoor op de grond en was volgens eigen zeggen een kort moment niet bij bewustzijn. De verdachte ging er na de klap vandoor. De politie doet onderzoek.

Overstekende reeën veroorzaken ongeval

STITSWERD Een 20-jarige automobilist uit Middelstum is zaterdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Knolweg in Stitswerd. De man was in een bocht rechtdoor gereden en kwam met zijn voertuig in een sloot tot stilstand. Een bekende die achter de 20-jarige reed verklaarde dat hij moest uitwijken voor een vijftal overstekende reeën. Het slachtoffer is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Viertal jongeren aangehouden voor vernielingen

VEENDAM De politie heeft zaterdagnacht op de Lubecker Bocht in Veendam vier jongeren van 17 en 18 jaar aangehouden. Een getuige belde de politie toen hij zag dat het viertal in de omgeving van de Skagerrak spiegels van autos vernielde. Door een goede omschrijving konden de jongens uit Muntendam, Wildervank en Veendam snel worden aangehouden. Het kwartet is meegenomen naar het politiebureau en ze zijn ingesloten voor verhoor. De politie vraagt gedupeerden om aangifte te doen.

Oplettende getuigen vatten tieners in de kraag

HAREN Twee alerte inwoners van Haren hebben zaterdagnacht in de Canterveen twee 16-jarige plaatsgenoten vastgehouden tot de politie hen kon aanhouden. De Harenaars hoorden in de omgeving lawaai en namen een kijkje. Een groepje jongeren was erg luidruchtig en sloegen tegen een houten plaat van een woning waar eerder die avond een ruit was vernield. Ook was een paaltje omver getrokken en lag een brievenbus op straat. De jongeren gingen er vandoor toen ze werden gezien, maar de twee 16-jarigen konden worden vastgegrepen. Agenten namen het duo mee naar het politiebureau. Ze zijn ingesloten voor verhoor. De ouders van de minderjarigen zijn geïnformeerd. De politie onderzoekt of het duo ook betrokken is geweest bij andere vernielingen.

Politie onderzoekt mogelijk opzettelijke aanrijding

TOLBERT De politie onderzoekt een incident in Tolbert waarbij zaterdagnacht een 41-jarige man uit die plaats gewond is geraakt. De Tolberter werd in de Hoofdstraat aangereden door een 25-jarige plaatsgenoot. Die plaatsgenoot ging er na de aanrijding vandoor en kon even later in zijn woning worden aangehouden. De politie onderzoekt of de aanrijding gerelateerd is aan een ruzie eerder die nacht in een horecagelegenheid in Tolbert en of er sprake is van moedwillig inrijden op een aantal personen. De verdachte is ingesloten voor verhoor en zijn auto is in beslag genomen. De politie heeft inmiddels met enkele getuigen gesproken. Het 41-jarige slachtoffer is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Drent aangehouden voor huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft zaterdagmorgen in een woning in de Groningse wijk Lewenborg een 25-jarige man uit Assen aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 19-jarige vriendin te hebben mishandeld in haar woning. De Drent is ingesloten voor verhoor.

Verwarde Groninger bijt agent

GRONINGEN Een verwarde man heeft zaterdagmiddag in de Smalstraat in Groningen voor de nodige commotie gezorgd. De 38-jarige inwoner van Groningen was geflipt nadat hij drugs had gebruikt. Hij schreeuwde de hele buurt bijelkaar, gooide glazen stuk en rende naakt door de straat. Agenten wilden hem kalmeren, maar daar was de Groninger niet van gediend. Om hem tegen zichzelf te beschermen werd de Stadjer geboeid. Dit ging niet zonder slag of stoot en de verdachte beet ondermeer een agent. Omdat de 38-jarige zichzelf probeerde te verwonden is hij in een speciale cel geplaatst. De politie heeft vanwege de gemoedstoestand van de man een arts geïnformeerd.

Poolse automobilist rijdt met vals rijbewijs

TER APELKANAAL De politie heeft zaterdagmiddag op de N366 bij Ter Apelkanaal een 30-jarige Poolse automobilist aangehouden. De bestuurder viel op omdat hij zeer agressief over de provinciale weg reed en diverse keren op onverantwoorde wijze inhaalde. Toen de Pool langs de kant van de weg werd gezet bleek dat hij een vals rijbewijs had. De man is meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Stadjers verkopen vermoedelijk gestolen spullen

GRONINGEN Dankzij een alerte taxichauffeur heeft de politie zaterdagmorgen twee Groningers aangehouden. De 36-jarige Groninger sprak in de omgeving van de Kwinkenplein in Groningen voorbijgangers aan en vroeg of ze belang hadden bij een navigatiesysteem of een boormachine. De gewaarschuwde politie sprak de 36-jarige Stadjer aan. Hij verklaarde dat hij en een 32-jarige kompaan goederen verkochten. In tassen op verderop geparkeerde fietsen, zaten de spullen verstopt. De politie onderzoekt waar de goederen vandaan komen. Het navigatiesysteem had als laatst opgegeven locatie de plaats Westerweitwerd. De twee verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Politie controleert op alcoholgebruik

PROVINCIE GRONINGEN De politie heeft zaterdagavond en nacht op diverse plaatsen alcoholcontroles uitgevoerd. De controles waren deels gericht op publiek dat aanwezig was geweest bij carnavalactiviteiten. In Ter Apel werden in de Westerstraat 50 bestuurders gecontroleerd. Er werden geen overtredingen geconstateerd. In de omgeving van Kloosterburen werden in totaal 461 bestuurders gecontroleerd. Twee beginnend bestuurders hadden alcohol gedronken. Het hoogste promillage was bijna 0,4 promille, terwijl 0,2 maximaal is toegestaan bij beginnend bestuurders. De politie maakt proces-verbaal op.

HOOGEZAND De politie heeft zaterdagnacht in de Hoofdstraat in Hoogezand een 36-jarige Poolse automobilist aangehouden. De man had bijna 1,3 promille alcohol in zijn bloed. De politie heeft zijn auto en het rijbewijs in beslag genomen en maakt proces-verbaal op.

Groninger slaat agent na aanhouding

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht in de Poelestraat twee Groningers (24 en 25 jaar) aangehouden. Het tweetal was betrokken bij een mishandeling waarbij het slachtoffer onbekend is gebleven. Toen de verdachte Stadjers werden aangesproken, sloeg de 24-jarige een agent vol in het gezicht. Op het politiebureau bleek dat hij 18 gripzakjes met sofdrugs bij zich had. Het tweetal is ingesloten. De politieman doet aangifte.

Autos gestolen bij woninginbraak

TEN BOER De politie doet onderzoek naar een woninginbraak in Ten Boer waarbij de daders ondermeer twee personenautos hebben gestolen. De bewoonster van de woning aan de Schout de Boerstraat werd zaterdagnacht wakker en merkte op dat er beneden ramen open stonden. Na een korte rondgang in de woning bleken diverse kasten te zijn doorgezocht. De autos waren van de oprit verdwenen en er zijn diverse spullen uit de woning meegenomen. De gedupeerden heeft aangifte gedaan.