Politie Kennemerland

Persberichten 5 en 6 maart

KENNEMERLAND, 06-03-2011

Drankrijdster op politiebureau aangehouden

HEEMSTEDE, 04 maart De politie heeft vrijdag aan het einde van de middag een 53-jarige inwoonster van Heemstede aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol en het rijden met een ingevorderd rijbewijs. De vrouw was even daarvoor naar het politiebureau gekomen met de auto, omdat zij zich afvroeg of haar rijbewijs nog op het bureau lag. Deze bleek tijdens een eerdere overtreding voor rijden onder invloed te zijn ingevorderd. Agenten hadden wederom het vermoeden dat de Heemsteedse onder invloed van alcohol verkeerde, waarna er een ademanalyse werd uitgevoerd. Hieruit bleek dat ze een promillage had van ruim 1.5, terwijl 0.5 maximaal is toegestaan. De vrouw is aangehouden.

Bestuurder onder invloed aangehouden

HOOFDDORP, 04 maart Vrijdagavond even na 18.00 uur zagen surveillerende agenten een busje rijden over de Graan voor Visch met opvallend en zeer gevaarlijk rijgedrag. Hij raakte de stoep met zijn voertuig en verleende een fietser geen voorrang waardoor er bijna een aanrijding ontstond. De bestuurder, een 74-jarige Haarlemmer, kreeg een stopteken. Er werd een blaastest bij de man afgenomen, waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Op het politiebureau werd duidelijk dat hij een promillage had van 1.61. De man is aangehouden en er zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

HAARLEM, 04 maart Een 44-jarige inwoonster van Haarlem is vrijdag aan het einde van de middag op heterdaad betrapt tijdens een winkeldiefstal. De vrouw bevond zich in een warenhuis aan de Grote Houtstraat en zij probeerde een waardevolle leren tas te stelen. Dit werd opgemerkt door de beveiliging, waarna ze werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De vrouw is ingesloten op het politiebureau voor verhoor.

Politie zoekt getuigen woninginbraak

HAARLEM, 04 maart Vrijdagavond kwam er een melding binnen bij de politie dat er was ingebroken bij een woning aan de Van Loghemstraat. Inbrekers zijn via de achterzijde van de woning naar binnen gegaan. Hierbij is braakschade aan zowel de deur als een raam ontstaan. Er zijn diverse spullen uit de woning meegenomen. De politie wil de inbrekers graag achterhalen om aan te kunnen houden en daarom is zij benieuwd of er mensen getuige zijn geweest van de inbraak. Heeft u tussen 16.30 en 20.00 uur iets gezien of gehoord in de omgeving van de woning? Of heeft u op een eerder moment mensen zien rondhangen in de buurt die daar niet thuishoren? Meld dit soort informatie dan bij de politie in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844.

Alcoholcontrole Velsen-Zuid

VELSEN-ZUID, 04 maart De politie heeft vrijdagavond tussen 19.30 en 22.00 uur een alcoholcontrole uitgevoerd aan de Parkweg. Hierbij werd bij 150 bestuurders een blaastest afgenomen. Eén bestuurder bleek met teveel alcohol op achter het stuur te zitten. Deze persoon, een 67-jarige Haarlemmer, had een alcoholpromillage van ruim 0.8. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Baldadigheid

HAARLEM, 04 maart Vrijdagavond even na 20.00 uur kwam er een melding binnen bij de meldkamer dat er twee jongens op het Keggeviaduct stonden en dat zij iets naar beneden gooiden. Agenten gingen direct een kijkje nemen en zij troffen twee jongens van 15 en 16 jaar uit Haarlem en Haarlemmerliede aan. Het tweetal bekende mayonaise naar beneden te hebben gegooid. Zij waren zich niet bewust van de mogelijke schrikreactie van passerende automobilisten. Het tweetal heeft een bekeuring gekregen en hun ouders zijn in kennis gesteld van het voorval.

Dronken man aangehouden

HAARLEM, 04 maart De politie heeft vrijdagavond even voor middernacht een 32-jarige Amsterdammer aangehouden aan de Smedestraat. De man was even daarvoor al diverse kroegen uitgezet wegens vervelend gedrag en de man bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn. De man is overgebracht naar het politiebureau en hij heeft een bekeuring gekregen wegens openbaar dronkenschap.

Lastige bezoeker aangehouden

HAARLEM, 05 maart Een 17-jarige inwoner van Nieuw-Vennep is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 00.45 uur aangehouden aan de Zijlsingel. De jongen had eerder die nacht geprobeerd om met een identiteitsbewijs van iemand anders een horecagelegenheid binnen te komen. Een beveiliger merkte echter op dat dhet identiteitsbewijs niet overeen kwam met de jongen en hij werd weggestuurd. Korte tijd later verscheen de jongeman wederom bij de beveiliger en ook dit keer had hij geen identiteitsbewijs bij zich die van hem was. Hij werd hierop duidelijk aangesproken door de beveiligers, waarop de jongen volledig uit zijn dak ging. Hij werd in bedwang gehouden en is overgedragen aan de politie. De jongen is overgebracht naar een politiebureau, waarna zijn ouders in kennis zijn gesteld van de aanhouding van hun zoon.

Man met harddrugs aangehouden

VELSERBROEK, 05 maart Surveillerende politiemensen zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag even voor 01.00 uur een auto met gedimde lichten en een draaiende motor staan op het Vestingplein. In de auto zat een 31-jarige Haarlemmer. De agenten roken een wietlucht en in de auto troffen zij diverse harddrugs aan. De man is hierna aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De harddrugs zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Man aangehouden met harddrugs

HAARLEM, 05 maart Surveillerende politiemensen zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19-jarige Haarlemmer op de Grote Markt staan, terwijl hij harddrugs uit zijn zak haalde. De jongen werd aangehouden, maar wist zich los te rukken. Na een korte achtervolging is hij alsnog aangehouden. De man is overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor verhoor. De in beslaggenomen harddrugs zullen worden vernietigd.

Jongen aangehouden na vernieling

HAARLEM, 06 maart Surveillerende politiemensen zagen in de nacht van zaterdag op zondag even voor 05.00 uur dat er met stenen tegen ramen van nog te slopen woningen werd gegooid. Dit gebeurde aan de Hannie Schaftstraat. De agenten zagen drie jongens dit doen. Twee van hen sloegen op de vlucht toen ze de agenten zagen, maar één van hen werd aangehouden. Dit was een 20-jarige Haarlemmer. Hij heeft een bekeuring gekregen. Zijn op de vlucht geslagen vrienden hebben hun fietsen achtergelaten en deze zijn overgebracht naar een politiebureau.

Alcoholvrije controle

HOOFDDORP, 06 maart Zaterdag is er vanaf middernacht op alcohol gecontroleerd langs de N201 ter hoogte van Hoofddorp. Bij ruim 120 bestuurders werd een blaastest afgenomen en geen van hen zat met teveel alcohol op achter het stuur.

Man aangehouden

HEEMSKERK, 06 maart De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.15 uur een 22-jarige Beverwijker aangehouden na een mishandeling aan de Ruysdealstraat. Even daarvoor was er een onenigheid ontstaan tussen verschillende bezoekers die de horecagelegenheden verlieten. De politie greep samen met de aanwezige beveiligers in en de Beverwijker werd overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. Wat de precieze oorzaak is voor de onenigheid is nog niet bekend.

Man en vrouw met kind aangehouden voor winkeldiefstal

HEEMSKERK, 05 maart Winkelpersoneel van een supermarkt aan de Dr Prinsengalerij, heeft zaterdagmiddag rond 16.35 uur een man en een vrouw op heterdaad betrapt op winkeldiefstal. De twee, Heemskerkers van 37 en 33 jaar, hadden allerlei goederen verstopt in een kinderwagen waarin een kind zat. Toen ze bij de kassa slechts voor één product neerlegde om te betalen, werden ze aangehouden en overgedragen aan de politie. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt.

Auto op zn kop

HEEMSTEDE, 06 maart Een 45-jarige Haarlemmer kreeg in de nacht van zaterdag op zondag rond 04.35 uur de schrik van zijn leven toen hij met zijn auto over de kop sloeg. Dit gebeurde aan de Zandvoortselaan. De aandacht van de man was vermoedelijk door vermoeidheid even afgedwaald, waardoor hij langs een geparkeerde auto schaafde, de stoep raakte en vervolgens over de kop sloeg. De Haarlemmer is zelf uit zijn voertuig geklommen. Wel is hij overgebracht naar een ziekenhuis voor controle. De man was niet onder invloed van alcohol.

Inbraak winkel

HAARLEM, 06 maart De politie kreeg even na 05.00 uur een melding binnen dat er zou zijn ingebroken bij een juwelierswinkel aan de Grote Houtstraat. Op de locatie bleek de glazen toegangsdeur compleet te zijn vernield. Tevens waren er twee vitrines in de winkel gesneuveld. Wat er is buitgemaakt is niet bekend. In de omgeving werden geen mogelijke verdachten aangetroffen. De politie is een onderzoek gestart en komt daarom graag in contact met getuigen die wellicht informatie hebben die waardevol kan zijn bij het oplossen van deze inbraak. Heeft u iets gezien rond het tijdstip van de inbraak, vlak daarna, of heeft u mogelijk mensen eerder bij de winkel rond zien hangen? Neem dan contact op met de recherche in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844.

Dronken bromfietser aangehouden na aanrijding

BEVERWIJK, 05 maart Zaterdagavond even voor 21.30 uur kreeg de politie een melding dat twee bromfietsers met elkaar in botsing waren gekomen op de Arendsweg. Beide bromfietsers waren beschadigd, maar de bestuurders afkomstig uit Beverwijk en Heemskerk van 51 en 60 jaar, bleven ongedeerd. Omdat de agenten de indruk kregen dat de 51-jarige bestuurder onder invloed van alcohol was, werd er een blaastest uitgevoerd. Hij had meer gedronken dan toegestaan. Op het politiebureau bleek dat hij een promillage had van ruim 2.88, terwijl 0.5 maximaal is toegestaan. Hierop is de man aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Roodlichtcontrole

BEVERWIJK, 05 maart Politiemensen hebben zaterdagochtend tussen 08.30 en 09.00 uur een roodlichtcontrole uitgevoerd aan de Parallelweg ter hoogte van de Viaductweg. Tijdens deze korte controle, negeerden maar liefst 5 weggebruikers het rode licht. Zij hebben allen een bekeuring gekregen.

Politie zoekt scooterdieven

HOOFDDORP, 05 maart Zaterdagavond even na 22.30 uur kwam er een melding binnen bij de politie dat er jongens aan de Edelenburg bezig zouden zijn om een scooter te stelen. De twee dieven zouden in de richting van de busbaan lopen met de gestolen scooter. Surveillerende agenten die in de buurt waren gingen direct naar de locatie en zagen de verdachten lopen. Toen de verdachten de politie zagen, lieten zij de scooter voor wat het was en renden er vandoor. Het tweetal wist te ontkomen, maar de politie wil ze graag alsnog aanhouden. Getuigen die het tweetal hebben zien rennen in de omgeving, of die andere waardevolle informatie hebben, worden verzocht zich te melden bij de politie in Hoofddorp via het telefoonnummer 0900-8844. De scooter zal worden geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar.

Man aangehouden na mishandeling

ZANDVOORT, 06 maart De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.00 uur een 49-jarige man uit Zandvoort aangehouden. Hij had even daarvoor aan de Haltestraat een 58-jarige plaatsgenoot mishandeld. De man is overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor verhoor. Het slachtoffer liep letsel op aan zijn gezicht, maar hoefde niet naar een ziekenhuis vervoerd te worden.