Politie Twente

Grote alcoholcontrole
Enschede/Haaksbergen
Politie Twente heeft in Enschede en Haaksbergen een grote alcoholcontrole gehouden. Op zes locaties werden in totaal ongeveer 400 blaastesten uitgevoerd. Zeven bestuurders werden op drankgebruik betrapt. Van twee bestuurders werden de rijbewijzen ingenomen. Een 23-jarige vrouw uit Enschede had een promilage van 1,0 en een 32-jarige man uit Hengelo een promilage van 1,72. De controles vonden plaats in Enschede op de rotonde bij het Dish hotel, de Gronausestraat, de Burg. Van Veenlaan en de Deurningerstraat, de N-18 naar Haaksbergen en de Oldenzaalsestraat in Lonneker.

Getuigen gezocht van mishandeling Hengelo
Politie Twente is op zoek naar getuigen van mishandeling van een 37-jarige man uit Hengelo. Vrijdagavond 4 maart fietste de Hengeloër omstreeks 22.15 uur op de Enschedesestraat ter hoogte van de Hema, waar een groepje van 4 jongens breed over de weg liep. Hij gaf aan er langs te willen, waarop de jongens begonnen te schelden. Toen hij bij het passeren één jongen aanraakte volgde er wederom een scheldpartij. Hierop stopte de man om de jongens aan te spreken op hun gedrag. Vervolgens werd hij door de jongens mishandeld. Hij liep hierbij een rode vlek in en een wond boven zijn oog op.

Van het groepje jongens is het volgende bekend: Vier jongens tussen 17 en 20 jaar oud Twee blanke en twee getinte jongens Eén getinte jongen had zwart haar en droeg een zwart petje en een trainingsjack met daarin de kleuren lichtgroen en blauw. Eén blanke jongen was klein, heeft blond haar en droeg een zwarte lange jas.

De politie verzoekt mensen, die informatie hebben dat verband kan houden met dit incident om zich te melden bij de politie Twente, recherche Cluster Midden tel. 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000. (2011019984)

Twee mannen aangehouden voor handel in harddrugs Enschede
Vrijdag 4 maart waren agenten op surveillance in Enschede. Omstreeks 15.00 uur zagen zij op de Deurningerstraat in Enschede een verdachte situatie waarbij zij vermoedden dat er vanuit een auto werd gehandeld in drugs. Zij volgden hierop de auto en hielden deze op de Kottendijk staande. Bij een zoeking in de auto werd hun vermoeden bevestigd. Zij troffen meerdere bolletjes wit poeder aan, vermoedelijk cocaïne. De twee inzittenden van de auto, een 22-jarige man uit Amsterdam en een 19-jarige man uit Enschede, werden hierop aangehouden voor het handelen in harddrugs. Zij zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld en zijn ingesloten in het Politie Arrestantencentrum in Borne. (2011019898)

Winkeldievegge aangehouden
Enschede
Vrijdag 4 maart rond 19.00 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat een vrouw een boodschappentas vol goederen had gestolen bij een supermarkt aan de Burg. van Veenlaan in Enschede. Ter plaatse gekomen bleek dat een vrouw de kassa had gepasseerd zonder te betalen. Een getuige en een personeelslid hadden getracht haar aan te houden door haar auto te blokkeren en een deur te openen. Hierop had de vrouw gas gegeven en was hard weggereden. De getuige en personeelslid moesten hierbij aan de kant springen om niet gewond te raken. Via het kenteken kon de identiteit van de bestuurster, een 55-jarige vrouw uit Enschede, worden achterhaald. Zij kon later in haar woning worden aangehouden. Ze is voor nader onderzoek in verzekering gesteld in het Politie Arrestantencentrum in Borne. (2011019944)

Brommerrijder negeert stopteken Hof van Twente
Tijdens een surveillance reden agenten op vrijdag 4 maart omstreeks 21.15 uur op de Rijssenseweg in Markelo. Een snel rijdende brommer trok hun aandacht, waarna zij besloten hem te volgen. Op de Worsinkweg gaf de teller 70 km per uur aan en zagen zij hoe de bestuurder rakelings langs een wandelaar reed. Hierop besloten zij een stopsein te geven. De bestuurder stopte niet en vervolgde zijn weg met hoge snelheid zonder af te remmen voor kruisingen. Ook de inmiddels in werking gestelde sirene en zwaailichten hielpen niet. Uiteindelijk is de bestuurder, een 16-jarige jongen uit Markelo, door de agenten klem gereden op de kruising Goorseweg-Potdijk. De jongen ontving een proces-verbaal voor de hoge snelheid en het negeren van het stopteken. (2011020011)

Twee mannen aangehouden na achtervolging Enschede
Tijdens een surveillance wilden agenten op zondag 6 maart om 04.30 uur een auto controleren op het Diekman terrein in Enschede. Toen zij de auto een stopteken gaven, reed de bestuurder met hoge snelheid weg. De agenten zetten de achtervolging in, die hen via de Heutinkstraat, de Aamsveenweg, Smallenbroeksweg en Buursestraat naar de grensovergang Ter Heurne leidde. Hierbij werden zeer hoge snelheden gemeten en nam de bestuurder veel risico's. Ook in Duitsland werd de achtervolging voortgezet. De auto reed vervolgens weer richting Nederland. Op de grens Eibergen en Zwillbrock trachtten collega's van het korps Noord Oost Gelderland de auto te stoppen door de weg met hun auto te blokkeren. De bestuurder ontweek deze en vervolgde zijn weg met wederom hoge snelheden. Uiteindelijk gaf de bestuurder zijn vlucht op op de kruising Deventer-kunstweg met de Eibergseweg. Hierop werden de 20-jarige bestuurder en de 22-jarige bijrijder uit Enschede aangehouden. Het rijbewijs van de bestuurder we rd ingevorderd. Naar de aanleiding van de vlucht wordt door de politie nader onderzoek gedaan. (2011020335)

Huisverbod uitgereikt
Enschede
Een 19-jarige man uit Enschede heeft zaterdag 5 maart een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling tegen zijn moeder. (2011020243)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Drie mannen aangehouden voor vernielingen Enschede
Op zaterdag 5 maart om 04.45 uur kwam er bij de politie een melding binnen van vernieling van de ruiten van een winkel aan De Klomp in Enschede. Een oplettende getuige had drie mannen zien wegfietsen. Hierop gingen agenten op zoek, waarbij zij tevens een spoor van vernielingen aan auto's en fietsen aantroffen op De Heurne, De Klomp, het Gronaussevoetpad, de Esstraat en de Oostveenweg. De verdachten, drie mannen van 23, 25 en 27uit Enschede, konden dankzij de getuige op de Van Leeuwenhoekstraat worden aangehouden. Zij zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld en zijn ingesloten in het Politie Arrestantencentrum in Borne. (2011020059)

Aanvulling op onderstaand persbericht

Politie Twente verzoekt mensen in Hof van Twente die gereedschap missen, hiervan aangifte te doen. Ook mensen die mogelijk iets hebben gezien van onderstaand incident, worden verzocht contact op te nemen met de politie, cluster Midden. Dit kan via tel. 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000.

Jongen aangehouden voor diefstal Hof van Twente
Zaterdag 5 maart is een 16-jarige jongen uit Hof van Twente aangehouden op verdenking van diefstal. Om 05.30 uur kwam er bij de Meldkamer een melding binnen van bewoners van een woning aan de Reigerstraat in Delden. Zij zagen iemand aan hun achterdeur en schuur morrelen. Onderweg naar de melding trof een agent op de Spoorstraat een geparkeerd staande fiets aan waarvan het licht nog brandde. Op en vlakbij de fiets trof hij een paar dozen gereedschap aan. Hierop ging hij op zoek in de omgeving en trof de 16-jarige aan achter een container. Na aanhouding bleek de verdachte nog meer goederen in zijn kleding te hebben verstopt. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (2011020068)

Man aangehouden voor mishandeling Haaksbergen
Een 24-jarige man uit Rekken is zaterdagavond 5 maart aangehouden op verdenking van zware mishandeling van een 24-jarige man uit Neede. Omstreeks 22.15 kwam de politie bij een opstoot in de Dr. Prinsstraat. Getuigen hadden gezien hoe de man uit Rekken de Needenaar had geslagen met een baksteen. De man uit Neede lag buiten kennis op de grond. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De Rekkenaar is aangehouden en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (2011020252)

Getuigen houden winkeldief aan Nijverdal
Op zaterdag 5 maart rond 13.00 uur zag een oplettende getuige dat een man een shirt wegnam uit een winkel aan de Grotestraat in Nijverdal. De getuige zette samen met een aantal omstanders de achtervolging in en hield de man staande op een parkeerplaats bij de Nijveldserf. Politieagenten namen de verdachte, een 52-jarige man uit Rotterdam, van hen over. Bij controle van zijn auto troffen zij tassen vol met kleding aan, vermoedelijk eveneens gestolen bij winkels in Rijssen, Raalte en Nijverdal. De Rotterdammer is in verzekering gesteld voor nader onderzoek. (2011020132)

Rijbewijzen ingevorderd
Enter
Zondag 6 maart omstreeks 03.15 uur reden agenten op de Wierdenseweg in Enter. Een automobilist viel op door de hoge snelheid waarmee hij reed. De agenten volgden de auto. Toen deze stopte op de Witmoesdijk spraken zij de man, een 45-jarige man uit Enter, aan. Omdat zij vermoedden dat de man had gedronken, lieten zij hem een blaastest doen. Hieruit bleek dat hij alcohol had genuttigd. De ademanalyse op het bureau wees 1,74 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2011020289)

Losser
Op zondag 6 maart om 01.30 uur onstond een aanrijding tussen twee auto's op de Raadhuisstraat in Losser. Hierbij ontstond alleen materiële schade. Van één van de automobilisten, een 42-jarige man uit Enschede, vermoedden agenten echter dat hij had gedronken. De ademanalyse wees 1,26 promille uit. De man bleek eveneens vaker te zijn aangehouden voor rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (2011020278)

Bonnen voor fout parkeren
Enschede
De politie treedt handhavend op tegen foutparkeerders aan de Wenninkgaarde in Enschede. Zaterdagavond/nacht van 5 op 6 maart werden er 14 bonnen uitgeschreven voor fout parkeren. (2011020333)


-----------------------
26 nvember 2010




Politie Twente